logo F1online.skF1online.sk

Alonso: Na rozdiel od našich súperov nerobíme veľké chyby

Fernando Alonso
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 9. 2023

Aston Martin ako symbol konzistentnosti a stability výkonov? Je pravda, že až na hodiny v belgickom šprinte je Fernando Alonso rovnako neomylný ako Max Verstappen. Bohužiaľ pre Aston Martin, na druhej strane garáže má nemohúceho Lanca Strolla, takže stajňa zo Silverstone spadla po Monze v celkovom hodnotení za Ferrari. Španielsky pretekár však verí, že v Singapure sa jeho tím vráti na koňa.

Aston Martin zažil mimoriadne úspešný začiatok sezóny. V jej prostrednej časti prišiel prepad, ale Ferrari sa taktiež trápilo, takže až na Veľkej cene Talianska dokázal červený tím konečne postúpiť na tretie miesto Pohára konštruktérov.

Vzhľadom k tomu, že Aston Martin bojuje s jednou rukou za chrbtom (táto ruka patrí Lancovi Strollovi), môžeme považovať za nemalý úspech, že je stále v hre. Podľa pilota stajne Fernanda Alonsa je dôvod jasný a jeho fantastické výkony ním nie sú.

„Myslím si, že sa nám darí vyťažiť maximum z nášho auta,“ prehlásil dvojnásobný šampión. „Bohužiaľ, niekedy to stačí len na deviate miesto, ale niekedy na druhé.“

„Nerobíme však chyby, správne si volíme stratégie, máme dobré zastávky v boxoch a nerobíme veľké chyby ako naši súperi na začiatku sezóny,“ povedal Alonso.

„Máme teda dobrú bodovú rezervu, aj keď sa to postupne vyrovnáva. Myslím, že s ich výsledkom tu v Monze je pred nami v Pohári konštruktérov aj Ferrari, ale pokúsime sa ich opäť predbehnúť v Singapure,“ sľúbil španielsky matador.

My si trúfneme tento Fernandov výrok trochu poopraviť. Nie je to celkom tak, že by Aston Martin nerobil chyby, to skôr Alonso nerobí chyby. Spomeňme si napríklad na Monako, kde sa tímu núkalo víťazstvo na zlatom podnose, ale v daždi obul svojmu pilotovi suché pneumatiky.

Nič však ešte nie je stratené. Aj keď má Ferrari jedenásťbodový náskok, Alonso verí, že v Singapure má šancu stratu dohnať. Bude to však ťažké, keď ho nenapodobní aj jeho tímový kolega.

„Singapur bude pre nás určite lepší okruh než Monza, ale vieme, že Red Bull je každú nedeľu vynikajúci, takže vyhrať bude ťažké. Uvidíme, či ich dokážeme vyzvať, ale nie som si istý,“ povedal Alonso.

„Myslím si, že z víkendu na víkend sa poradie mení. Keď sa pozrieme na posledné dva alebo tri mestské okruhy, tak Alpine bol v Monaku veľmi silný s Estebanom na treťom mieste a v Baku dominovalo Ferrari s Leclercom na pole position. Uvidíme, čo prinesie Singapur,“ povedal Alonso.

Súvisiace články

Diskusia