logo F1online.sk

Barretto: Ak sa Sargeant nezlepší, nahradí ho Schumacher

Logan Sargeant
© Twitter/Williams
Tomáš Masár
Tomáš Masár18. 8. 2023

Dvanásť pretekov, nula bodov. To je doterajšia vizitka Logana Sargeanta, ktorý sa v prvej polovici svojej nováčikovskej sezóny zrovna nezaskvel. Z tábora Williamsu síce pravidelne počuť, že s Američanom panuje v tíme spokojnosť, ale pokiaľ nezačne celkovo štvrtý muž minuloročného šampionátu Formuly 2 čím skôr zbierať body, celku z Grove môže už čoskoro dôjsť trpezlivosť. V takom prípade by tradičná britská stajňa podľa Lawrenca Barretta upriamila pozornosť na niekdajšieho pretekára Haasu a syna sedemnásobného šampióna Micka Schumachera.

Nalejme si čistého vína, angažovanie Logana Sargeanta bolo tak trochu účelové. Rodák z Floridy sa na štartový rošt dostal vďaka skutočnosti, že disponuje americkým pasom, a teda je občanom krajiny, kde sa „efjednotka“ teší čoraz väčšej popularite. Taktiež svoju úlohu zohral fakt, že je Williams už nejaký ten piatok v dŕžave majiteľov z USA.

Sargeant je síce solídny pretekár, no lepších adeptov na miestenku v F1 by sme našli hneď niekoľko. Jedným z jazdcov, ktorý si robí na sedačku vo Williamse zálusk, je nepochybne Mick Schumacher. Práve Nemec by sa podľa novinára Lawrenca Barretta mohol stať novou akvizíciou britského tímu, ale len za predpokladu, že sa 22-ročný Američan do konca ročníka ešte nezlepší.

„Williams, ktorý v Pohári konštruktérov okupuje siedme miesto, má pre rok 2024 už zazmluvneného mimoriadneho uznávaného Alexa Albona,“ uviedol Barretto pre Formula1.com. „Na druhej strane garáže má nováčik Logan Sargeant solídny, no nie veľmi okúzľujúci štart vo Formule 1, ktorý vie, že ak chce v F1 zotrvať aj nasledujúcu sezónu, musí sa zlepšiť.“

„Williams drží Sargeantovi stranu, snaží sa ho zbaviť tlaku a pomôcť mu tak chytiť potrebný rytmus. Podporujú ho, chcú, aby uspel a pôsobil v modrých farbách aj v nasledujúcej sezóne. Sargeant však potrebuje nájsť nielen konzistentnosť, ale aj zaceliť medzeru za Albonom – najmä v kvalifikácii – a zabodovať.“

„Ak sa mu to nepodarí, jeho miesto bude v ohrození. Jasným kandidátom na jeho nahradenie by bol Mick Schumacher, ktorý viedol s Williamsom v minulom roku krátke rozhovory a ktorý sa udržal v kontakte s Formulou 1 vďaka tomu, že je rezervným jazdcom Mercedesu, kde si za svoje úsilie vyslúžil verejnú pochvalu od Hamiltona a Russella,“ dodal Barretto.

Súvisiace články