logo F1online.sk

Prezident Ferrari sa vraj pokúsil zlanáriť Hamiltona, ten však zdvorilo odmietol

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár12. 8. 2023

Spojenie Ferrari-Hamilton znie priam bizarne. Asi len ťažko by ste na štartovom poli hľadali pretekára, ktorý sa u tifosi teší menšej obľube. Sedemnásobný šampión totižto prekazil tímu so vzpínajúcim sa koňom na kapote majstrovské ambície hneď niekoľkokrát. Svoje by o tom vedel povedať taký Felipe Massa a rovnako tak aj Sebastian Vettel. O to prekvapujúcejšie sú preto informácie, na základe ktorých vraj bolo Britovi umožnené vymeniť čiernu kombinézu za červenú – obzvlášť, keď za nitky ťahal prezident Scuderie John Elkann.

Hoci 38-ročný rekordér v počte majstrovských titulov a rovnako tak aj víťazstiev sľubuje vernosť Mercedesu, s podpísaním novej zmluvy sa zrovna neponáhľa. To samozrejme vytvára priestor pre početné špekulácie.

Najnovšie informácie spájajúce Hamiltona s Maranellom sa však možno zakladajú na pravde. Rešpektovaný taliansky novinár Leo Turrini, ktorý je známy pre svoje úzke väzby s Ferrari, sa totiž nechal počuť, že o Brita sa mal usilovať najvyššie postavený človek v Scuderii – samotný prezident John Elkann.

„Hamiltona osobne kontaktoval John Elkann,“ napísal Turrini pre taliansky Quoditiano. „Ak som správne pochopil, Hamilton mal túto ponuku zdvorilo odmietnuť, čomu možno rozumieť.“

O spojení Hamiltona s Ferrari písal pred časom aj bulvárny Daily Mail, tvrdiac, že taliansky tím láka pretekára Mercedesu 40 miliónovou odmenou. Obe zainteresované strany [konkrétne šéf Scuderie Frédéric Vasseur a Lewis Hamilton] pravdivosť tejto informácie v tom čase popreli, s dodatkom Tota Wolffa, ktorý označil predĺženie spolupráce s najúspešnejším pretekárom všetkých čias za formalitu.