logo F1online.sk

Alonso si nemyslí, že má v tomto roku reálnu šancu zvíťaziť

Fernando Alonso
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 8. 2023

Na začiatku sezóny sa veľa hovorilo o rýchlosti Aston Martinu. Tento tím bol na úvodných podujatiach druhý najrýchlejší a fanúšikovia na sociálnych sieťach chrlili hashtagy „Mission 33“ s odkazom na možné 33. víťazstvo Fernanda Alonsa. Za posledné mesiace sa však situácia výrazne zmenila a Španiel dnes pochybuje, že v druhej polovici sezóny bude nad hlavu dvíhať víťaznú trofej.

Monako bude Aston Martin ešte veľmi mrzieť. Stačilo obuť Fernandovi Alonsovi intermediálky (nie mediumky) a je veľmi pravdepodobné, že by uchmatol víťazstvo Maxovi Verstappenovi. V tomto období sa sezóna začala lámať a zhoršená forma v posledných týždňoch zosunula tím ďaleko za pódiové priečky.

„V Monaku sme boli veľmi blízko a v Kanade tiež, ale myslím si, že prídu ďalšie príležitosti napriek skutočnosti, že Red Bull je v súčasnosti na míle vzdialený,“ povedal Alonso.

„Chopili sme sa cieľa vybojovať toto 33. víťazstvo a budeme sa oň pokúšať každý víkend, aj keď to bude nemožné. Nech v živote robím čokoľvek, robím to pre víťazstvo. Nejdem si len tak zahrať tenis s pomyslením, že môj súper je lepší než ja a porazí ma. Rovnako to platí v motoršporte. Verím však tomuto tímu,“ dušuje sa španielsky matador.

Na jednej strane je tu dôvera v schopnosti Aston Martinu, na druhej realita súčasnej situácie. Red Bull je na míle vpredu a monopost AMR23 bol na posledných podujatiach až piaty najrýchlejší. Veľmi dobre si to zrejme uvedomuje aj šéf stajne Mike Krack: „Nebudem robiť žiadne predpovede ohľadne 33. víťazstva, poviem len, že sme pevne odhodlaní urobiť všetko pre jeho dosiahnutie.“

Čo by sa teda muselo stať, aby Aston Martin dostal reálnu šancu na víťazstvo? „Neviem, ako dlho nám to potrvá, ale podľa mňa sa nám to v budúcnosti určite podarí,“ vyhlásil Alonso, ktorý však tým „v budúcnosti“ nemyslel v tejto sezóne.

„Nemyslím si, že máme reálnu šancu zvíťaziť v tomto roku, ale to ešte neznamená, že sa počas pretekov nemôže udiať niečo, vďaka čomu sa nám to podarí,“ dodal Fernando.

Súvisiace články