logo F1online.sk

Potvrdené! Sebastian Vettel pilotom Aston Martinu

Sebastian Vettel
© Facebook/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 9. 2020

Po včerajšom odchode Sergia Péreza to bola zrejme len otázka času. Štvornásobný majster sveta Sebastian Vettel bude od budúcej sezóny pilotom tímu Aston Martin, ktorý vznikne premenovaním súčasného Racing Pointu.

Niekoľkomesačné špekulácie sa končia. Po oznámení, že Sergo Pérez v tíme končí, je dnešné potvrdenie Sebastiana Vettela ako novej posily stajne zo Silverstone logickým a očakávaným vyústením nekonečných špekulácií.

Prerod tímu Racing Point tak dostáva ďalší míľnik. Keď ho pred dvoma rokmi odkúpil kanadský miliardár Lawrence Stroll, podnikol rad veľmi významných krokov, ktoré mali stajňu zo Silverstone posunúť zo stredu poľa. Nová továreň, nové vybavenie, noví zamestnanci.

Kanaďan začiatkom tohto roka odkúpil aj významný podiel v krachujúcej automobilke Aston Martin. Stroll plánuje využiť Formulu 1 ako jedinečnú platformu pre predaj svojich áut a premení Racing Point na továrenský tím. Angažovaním Sebastiana Vettela získal, samozrejme okrem vynikajúceho pilota, aj veľmi dôležitú tvár pre svoju automobilku.

„Som veľmi rád, že sa konečne môžem podeliť o túto vzrušujúcu novinku týkajúcu sa mojej budúcnosti,“ vyhlásil vo svojom stanovisku Sebastian Vettel. „Začína nové dobrodružstvo s naozaj legendárnou automobilkou.“

„Výsledky tímu v tomto roku ma ohromili a verím, že jeho budúcnosť je ešte žiarivejšia. Energia a odhodlanie Lawrenca Strolla je inšpirujúca a verím, že môžeme vybudovať niečo špeciálne.“

„Formulu 1 stále milujem a mojou jedinou motiváciou je bojovať v čele. Ak sa mi to podarí s Aston Martinom, bude to pre mňa veľkým privilégiom,“ dodal Vettel.

„Každý v Silverstone je z tejto novinky nadšený,“ vyhlásil boss tímu Otmar Szafnauer. „Sebastian je ostrieľaný šampión, ktorý prinesie víťaznú mentalitu zodpovedajúcu našim ambíciám do budúcna.“

„V soboty a nedele počas súťažných víkendov je Seb jedným z najlepších na svete a ja si nedokážem predstaviť lepšieho pilota, ktorý nás prenesie do novej éry. Zohrá dôležitú úlohu pri posúvaní tohto tímu na ďalšiu úroveň,“ dodal Szafnauer.