logo F1online.skF1online.sk

S Hamiltonom sme čoraz väčší kamaráti, tvrdí Norris

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár5. 7. 2023

„Krajania držia spolu.“ Týmto heslom sa riadi zrejme aj Lando Norris, ktorý sa v nedávnej minulosti rozhodol zblížiť sa so sedemnásobným šampiónom Lewisom Hamiltonom – a vraj úspešne. Jazdci Mercedesu a McLarenu podľa všetkého spolu vychádzajú veľmi dobre a ich priateľstvo naberá čoraz viac na intenzite. Vzájomný rešpekt pretekárov možno badať aj na trati, kde si v súbojoch nechávajú dostatok priestoru. Inak tomu nebolo ani v Rakúsku.

Norris a Hamilton zviedli v Rakúsku pár tvrdých, no čistých súbojov plných vzájomného rešpektu. V konečnom zúčtovaní mal navrch napokon jazdec McLarenu, ktorému okruh v Spielbergu mimoriadne sedí.

Britskí piloti sa v Rakúsku stretli na trati aj predvlani. Vtedy vzišiel zo súboja víťazne Hamilton, ktorý svojho mladšieho krajana vychválil priam do nebies. Jazdci sa následne postupom času zblížili, a to najmä zásluhou Norrisa, ktorý sa chcel od rekordéra v počte víťazstiev aj čo to diskrétne naučiť.

„Počas posledných pár mesiacov sme sa o čosi lepšie poznali,“ uviedol Norris pre BBC. „Bolo to vskutku fajn. Veľmi si ho vážim, a rovnako to, čo dokázal dosiahnuť v F1.“

„Je jedným z dôvodov, prečo jazdím v F1. Keď si pomyslím, že v súčasnosti pretekám proti nemu, pripadá mi to zvláštne,“ povedal Norris, ktorý zároveň priznal, že inciátorom konverzácií s Hamiltonom je zväčša on.

„Nie som zrovna ten typ chlapíka, ktorý kladie druhým ľuďom veľa otázok s cieľom zistiť, akí sú a čo si myslia,“ poznamenal rodák z Bristolu. „Robím to jemnejším spôsobom a len sa snažím pochopiť, ako títo ľudia myslia a aké sú ich myšlienkové procesy.“

„Chcem pochopiť, čo ich vlastne robí výnimočnými. Len zriedka sa obraciam na ostatných s prosbou o radu, čo je možno jednoduchší spôsob, ako napredovať, no nerobím to.“

„Veľmi rád však trávim čas s ľuďmi, ktorí sú na vrchole v akomkoľvek športe, s ľuďmi, ku ktorým prechovávam obrovský rešpekt,“ doplnil Norris.

Súvisiace články

Diskusia