logo F1online.sk

Leclercov prestup do Aston Martinu by dával zmysel, myslí si Ralf Schumacher

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Tomáš Masár
Tomáš Masár24. 6. 2023

„Ak nevieš nepriateľa poraziť, pridaj sa k nemu.“ Presne tak by mal podľa Ralfa Schumachera postupovať Charles Leclerc. Nemec Monačanovi radí, aby čím skôr prestúpil do Aston Martinu, ktorý má vraj z dlhodobého hľadiska oveľa väčší potenciál než tím z Maranella.

Výkony Ferrari sú v prebiehajúcej sezóne ako na vážkach. Scuderii síce opäť nechýba kvalifikačná rýchlosť, no v pretekoch je to už o poznanie horšie. Červeným patrí v Pohári konštruktérov len štvrtá priečka a za Mercedesom, ako aj Aston Martinom veru zaostávajú aj na trati.

Ralf Schumacher preto lídrovi Ferrari odporúča: „Utekaj kade ľahšie!“ Kam by však 25-ročný pretekár mal podľa brata legendárneho sedemnásobného šampióna zamieriť? Keďže sú dvere do Mercedesu aj Red Bullu v súčasnosti zahatané, zostáva len jeden z top tímov – Aston Martin.

„Doposiaľ boli Leclercovými potenciálnymi možnosťami len Mercedes a Red Bull,“ poznamenal Ralf Schumacher pre Sky Germany.

„Jeho prestup do Mercedesu však momentálne nie je témou dňa a navyše možno predpokladať, že Hamilton tam bude pôsobiť aj naďalej.“

„Som preto toho názoru, že silným kandidátom na zisk Leclerca je Aston Martin, pretože aj oni sa budú musieť začal obzerať vôkol seba, nakoľko Alonso má zmluvu už len na nasledujúci rok.“

Je pravdou, že 41-ročný Španiel má platný kontrakt už len pre rok 2024, no nič nenasvedčuje tomu, že mieni skončiť. Okrem toho, v Silverstone sú s Alonsom nanajvýš spokojní.

Podľa Schumachera však existuje možnosť, že by Leclerc nahradil Lanca Strolla. Ten je síce synom majiteľa stajne Lawrenca Strolla, avšak predvádza mimoriadne biedne výkony. Pokiaľ sa Kanaďan v dohľadnej dobe rapídne nezlepší, je možné, že skôr či neskôr dostane vyhadzov.

„Keďže syn Lawrenca Strolla nespĺňa sezónne ciele, Aston Martin bude možno v budúcnosti musieť priniesť ďalšieho silného jazdca, ktorý doplní Fernanda Alonsa,“ uviedol bývalý jazdec Williamsu či Toyoty.

„Logickou voľbou by bol Leclerc, a to aj vzhľadom na prípadné partnerstvo s Hondou,“ dodal víťaz šiestich veľkých cien.

Súvisiace články