logo F1online.sk

Brown neverí Alonsovmu spojeniu s Renaultom, Auto Hebdo píše o „predbežnej dohode“

Fernando Alonso
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 5. 2020

Špekulácie o návrate Fernanda Alonsa do Formuly 1 sa s väčšou či menšou pravidelnosťou vyskytujú opakovane. Po nedávnom kolotoči okolo tria Vettel – Sainz – Ricciardo sa dohady ocitli na najvyššej úrovni za posledné dva roky. Bude pre Fernanda Renault predstavovať dostatočne silné lákadlo?

„Hovoril som s ním pomerne nedávno, bol trochu naštvaný a myslím, že nie je stopercentne rozhodnutý,“ povedal šéf McLarenu Zak Brown v rozhovore pre Sky Sport. „Byť šéfom Renaultu, tak by som ho do auta posadil. Je to veľké meno a je veľmi rýchly. Navyše s nimi vyhral dvakrát šampionát, takže majú spoločnú minulosť.“

„Z pohľadu Renaultu je to tak podľa mňa úplne jasná voľba.“

Čo však Fernando? Ten sa niekoľkokrát vyjadril, že sa návratu nebráni, no rád by dostal do rúk požadované „náradie“. „El Nano“ svoje nádeje upieral k novým pravidlám, tie však vojdú do platnosti až v roku 2022. A čo viac, Mercedes, Ferrari, Red Bull a McLaren preňho miesto nemajú. Zostáva teda už len Renault, no v Enstone nemajú veci zďaleka tak pod kontrolou, ako sa ich šéf Cyril Abiteboul tvári.

„Neviem, či sa Fernando chce vrátiť do kalendára s 22 pretekmi v aute, ktoré rozhodne nevyzerá, že by mohlo zvíťaziť. Myslím, že skočiť do auta ho prinúti len šanca na najvyšší stupienok na pódiu,“ dodal Brown.

S bossom McLarenu však nesúhlasí francúzsky denník Auto Hebdo, ktorý uvádza, že medzi jazdcom a tímom už existuje predbežná dohoda a rodák z Ovieda naskočí do Renaultu od sezóny 2021. Pokročilé rokovania vedú strany aj podľa španielskeho denníka Marca.

„Renault potrebuje veľké meno, aby udržal svoj ambiciózny projekt nad vodou a tím verí, že Alonso predstavuje tú najlepšiu voľbu,“ píše Marca.

Problémom môže byť budúcnosť Renaultu, a to nielen vo Formule 1. Ekonomické problémy spoločnosti siahajú do obdobia dávno pred koronakrízou, ktorá ich ešte prehĺbi. Najdôležitejší akcionár Renaultu, Francúzska republika, pripravuje obrovský záchranný balík. Minister hospodárstva Bruno La Maire potvrdil, že vláda zvažuje astronomickú pôžičku vo výške päť miliárd eur, ktoré majú túto francúzsku „vlajkovú loď“ udržať pri živote a prekonať krízu.

Súvisiace články