logo F1online.skF1online.sk

Maffei mi povedal, že spraví všetko proti nášmu vstupu do F1, tvrdí Andretti

Logo Andretti Autosport
© Twitter/Andretti Formula E
Milan Kubala
Milan Kubala23. 5. 2024

Veľká cena Miami bola pre Andrettiovcov dôležitá. V padoku sa mali stretnúť s vedením Formuly 1 a prebrať ich vstup do kráľovnej motoršportu. Podľa Maria Andrettiho sa však nedočkali vrúcneho privítania ani korektného rozhovoru. Greg Maffei sa mal osobne postaviť voči príchodu nového tímu do efjednotky.

Michael Andretti sa aj napriek januárovému odmietnutiu chce dostať do Formuly 1 a vytvoriť jedenásty tím. V prípravách stále pokračuje, čo pred mesiacom potvrdil otvorením továrne v Silverstone, zamestnaním ďalších 80 inžinierov z Anglicka, ale aj angažovaním bývalého technického šéfa F1 Pata Symondsa.

Zatiaľ sa mu však nedarí presvedčiť Formulu 1, hoci jeho vstup schválila FIA a podporu mu vyjadrujú rôzne strany. Postavilo sa zaňho niekoľko senátorov, ktorí v liste adresovanom vláde žiadajú preskúmanie Andrettiho prípadu a potenciálne porušenie protimonopolných zákonov.

Aj o návšteve vo Washingtone sa v sobotu na VC Miami zhováral Mario Andretti s generálnym riaditeľom Formuly 1 Stefanom Domenicalim. “Požiadali ma, aby som prišiel,” hovorí majster sveta F1 z roku 1978 pre NBC. “Keď som sa všetko snažil Stefanovi vysvetliť, pán Maffei prerušil náš rozhovor so slovami: Mario, chcem ti povedať, že spravím všetko, čo je v mojich silách, aby Michael nikdy nevstúpil do Formuly 1.”

Tím pod vedením Mariovho syna Michaela tak má problém, no ak by sa potvrdilo osobné angažovanie generálneho riaditeľa Liberty Media, protimonopolné úrady by dostali ďalší dôvod konať.

Andretti tvrdí, že Maffei po svojej poznámke odišiel a už ho nekontaktoval. “Nemohol som tomu uveriť, totálne ma to uzemnilo. Bavíme sa o biznise. Nevedel som, že je to také osobné. To vám bolo, pánimoji… Nemohol som tomu uveriť. Mal som pocit, akoby ste mi prebodli srdce.”

“Prinášame hodnotu. Je to veľká investícia do športu, ktorý milujeme, ktorý je našou prácou aj vášňou. Ide o dlhodobý záväzok. Spravili sme všetko, čo bolo treba, aby sme si zaslúžili miesto vo Formule 1. Čo viac od nás chcete?” pýta sa.

Súvisiace články

Diskusia