logo F1online.sk

Pérez a jeho otec robia chyby v komunikácii, myslí si Prost

Max Verstappen a Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 6. 2023

Sergio Pérez sa naďalej neúspešne pokúša o zdolanie najvyššej méty vo svete motoristického športu. Mexický pretekár sa snaží dokázať, že je lepší než Bottas alebo Barrichello a môže po boku veľkého šampióna uspieť. Podľa štvornásobného majstra sveta Alaina Prosta sa mu to však nedarí na trati a ani pred mikrofónmi médií.

Mexičanova komunikácia s verejnosťou púta pozornosť nie vždy v tom pozitívnom slova zmysle. Podľa názoru nejedného pozorovateľa je so svojimi titulovými ašpiráciami až príliš hlasný, pritom len pár hodín po rozhovoroch s novinármi zasadne do auta a na Verstappena nestačí.

Aj podľa štvornásobného majstra sveta Alaina Prosta je najvyšší čas, aby sa Pérez zamyslel nad svojou komunikáciou s verejnosťou, ktorá podľa jeho slov Mexičanovi nepomáha ani trochu.

„Mal by prinútiť Maxa začať pochybovať alebo primäť Red Bull uvažovať odlišne o jeho pozícii vo vnútri tímu,“ povedal Prost v rozhovore pre L’Equipe. „Jazdec sa vždy snaží nakloniť misky váh vo svoj prospech, či už v otázke nastavenia auta alebo celkovej pozície v tíme.“

„V tomto smere však Pérez robí chybu. Všetci vieme, že čelí takmer nesplniteľnej úlohe,“ povedal Prost.

Dojem príliš nezlepšil ani jeho otec Antonio, ktorý sa v nedávnej dobe preslávil napríklad vyhlásením, že jeho syn sa nevráti do Mexika, kým z neho nebude majster sveta. Naposledy zas prirovnal súboj Verstappena s jeho synom k legendárnym bojom Sennu a Prosta, čomu jeden z protagonistov veľkých súbojov na prelome 80. a 90. rokov príliš nerozumie.

„Pérez by v prvom rade nemal tak nahlas kričať, že chce poraziť Maxa, ale ani jeho okolie mu v tom príliš nepomáha,“ myslí si Prost.

„Minulý mesiac som čítal, ako jeho otec povedal médiám, že súboj medzi Perezom a Maxom je porovnateľný so súbojom mňa a Ayrtona Sennu. To bolo celkom zbytočné a navyše kontraproduktívne,“ dodal štvornásobný šampión.