logo F1online.sk

Wolff a Hamilton dnes majú stretnutie, v hre je podpis novej zmluvy

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala5. 6. 2023

Ešte stále čakáme na to, ako bude vyzerať budúcnosť Lewisa Hamiltona. Zostane v Mercedese? Prestúpi ku konkurencii? Odíde do dôchodku? Sedemnásobný šampión po pretekoch v Barcelone prezradil, že k podpisu nového kontraktu s Mercedesom môže dôjsť už dnes.

O budúcnosti najúspešnejšieho pilota Formuly 1 všetkých čias sa vždy intenzívne špekuluje. Tento rok sa v súvislosti s ním však najčastejšie neskloňoval úplný odchod, ale skôr prestup do Ferrari. Tento scenár síce všetky strany do jednej jednoznačne odmietli, no to nezastavilo rôzne úvahy.

Definitívnu stopku im vystaví až oznámenie nového kontraktu s Mercedesom, na ktorý už fanúšikovia Lewisa Hamiltona netrpezlivo čakajú. A ako sme sa dozvedeli na tlačovej konferencii, možno sa ho dočkajú veľmi skoro. “Ešte som nič nepodpísal, ale myslím, že s Totom máme na pondelok dohodnuté stretnutie, takže dúfajme, že sa nám niečo podarí zmajstrovať!” vyhlásil rodák zo Stevenage.

Hamiltonove slová sa dostali aj k Totovi Wolffovi, ktorého vyspovedali reportéri Sky Sports. “Potrebujeme len nejaký čas a sadnúť si pri káve. Zaberie nám to možno polhodinu,” zareagoval šéf Mercedesu, ktorého vyjadrenia by sme však nemali brať smrteľne vážne. Stačí si spomenúť na rok 2020 a jeho augustové uistenia, že podpis Hamiltonovej novej zmluvy je len formalita. Na túto tzv. formalitu sme nakoniec čakali až do februára nasledujúceho roka.

Lewis Hamilton však v neskoršej časti tlačovky upresnil, že jeho odpoveď “nie je nenápadné naznačenie niečoho”. “Mali sme veľa stretnutí, toto bude skrátka ďalšie stretnutie v rade.”

Záleží vôbec jazdcovi na tom, či bude mať kontrakt podpísaný v júni alebo v decembri? Valtteri Bottas po svojom pôsobení v Mercedese priznal, že vždy cítil istý tlak a nikdy sa nemohol uvoľniť ako teraz v Alfe Romeo. Až švajčiarska stajňa mu bola ochotná ponúknuť viac ako ročný kontrakt.

“Na mojich nedeľných výsledkoch môžete vidieť, že to na moje výkony nemá žiaden vplyv,” ubezpečil Hamilton. “Je to však vec, ktorá vám vŕta niekde vzadu v hlave, takže keď to máte hotové, môžete sa lepšie koncentrovať a myslieť na budúcnosť.”

Štvrtý muž priebežného poradia šampionátu vzápätí pokračoval: “Ako som však povedal, s naším tímom pracujem tak tvrdo, ako len viem. Vo vnútri nášho tímu vidím veľkú silu. Myslím si, že ešte stále sú veľmi hladní. Toto pódium bolo veľmi výnimočné. Videl som ich v diaľke za davom, vždy sú tam vzadu! Ale je výnimočné vidieť vzrušenie v očiach všetkých ľudí, s ktorými tak dlho pracujem.”

“Teraz sa vrátime do továrne a v kancelárii bude skvelá energia. Títo chlapci sa na chvíľu zabavia, ale potom sa hneď vrhnú späť do práce a pokúsia sa prísť na to, ako by sme mohli vyhrať nasledujúce preteky. To na nich milujem,” doplnil.