logo F1online.sk

Sainz: Dve zastávky a napriek tomu som celé preteky len manažoval pneumatiky

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 6. 2023

Po ďalšom štarte z prvého radu prišla ďalšia facka. Ani so zmeneným monopostom Ferrari nezažiarilo a v pretekovom tempe prepadli obaja piloti. Mercedes bol minimálne o triedu lepší a Carlos Sainz musel na domácej pôde zniesť nepríjemnú porážku.

Už vo veľmi skorej fáze pretekov bolo zrejmé, že Ferrari nebude na Mercedes stačiť. Aj keď Carlos Sainz štartoval z druhého miesta, v cieli zaostal o asi trinásť sekúnd za Georgeom Russellom, ktorý do pretekov vyrazil až zo šiesteho radu.

„Úprimne, celé preteky som len manažoval pneumatiky, keďže ich dosť ničíme,“ povedal po pretekoch Sainz. „Pre tento okruh je degradácia pneumatík typická a ja som na to nemohol tlačiť. Vieme, že je to naša slabina. Prezúvali sme dvakrát a napriek tomu som počas celých pretekov len dával pozor na pneumatiky. Snažil som sa držať naplánované tempo, ale nepodarilo sa mi to v každom kole.“

Španielsky pretekár dostal otázku, či mal v tomto vylepšenom monoposte lepší pocit než na predchádzajúcich podujatiach. Jeho odpoveď „ťažko povedať“ fanúšikov Scuderie asi nenaplní veľkým optimizmom.

„Viem, že v továrni sa na ich nasadení pracovalo neskutočne tvrdo. Zrejme sme ich však priviezli na náš najslabší okruh v celom kalendári,“ povedal Sainz.

„Toto auto pravdepodobne ešte neukázalo to najlepšie, čo v sebe má. Naozaj si však myslím, že pri našich problémoch vo vysokorýchlostných zákrutách a s poskakovaním, by sme na tomto okruhu beztak neboli silní. Ešte je príliš skoro súdiť,“ dodal na margo pozmenených bočníc a podlahy Carlos.

Poukázal pritom na zaujímavú skutočnosť. Jeho strata na víťazného Verstappena v cieli bola podobná ako v Miami. V Španielsku stratil asi 45 sekúnd, v Miami približne 42 sekúnd. V Barcelone bol však Mercedes skutočne dobrý a Ferrari priam deklasoval. „Najväčšie prekvapenie je, že sa Mercedes odrazu zaradil medzi nás,“ povedal Sainz.

Súvisiace články