logo F1online.sk

Marko: Všade počúvam o vylepšeniach súperov, ale na stopkách nič nevidím

Helmut Marko
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 6. 2023

Obdobie veľkých zmien, ale nie na čele celkového poradia vo Formule 1. Kým ostatné tímy nasadzujú vylepšenia a postupne si razia cestu vpred, Red Bull zbiera body a udržiava svoj náskok. Zmazať stratu na najlepšieho rozhodne nebude jednoduché a podľa slov Helmuta Marka v Milton Keynes sami nečakali, že sa im v novej sezóne bude tak dariť.

Nie sú to len konkurenti, ale vylepšenia na svoj monopost prináša aj Red Bull. Tento tím, samozrejme, nemá dôvody meniť veľké kusy, ako napríklad bočnice, ale vylepšenia už nasadil napríklad v Baku alebo aj tento víkend v Španielsku.

Monopost RB19 sa skrátka zaradí k najdominantnejším v histórii a súperi zrejme budú potrebovať mesiace, kým sa dotiahnu. Ich úsilie o zmenu filozofie však narazilo aj na drobné podpichnutie zo strany poradcu Red Bullu Helmuta Marka.

„Myslím si, že sa nám v porovnaní s minulým rokom podarilo auto veľmi pekne zlepšiť. Prekvapilo nás pritom, že sa naši súperi nedokázali dostať bližšie,“ povedal po skončení španielskej kvalifikácie pre televíziu Sky Marko. „O ich vylepšeniach iba počúvam, ale na stopkách nič nevidím.“

„Myslím si, že to robíme dobre a naši súperi očividne niečo neurobili dobre,“ dodal rakúsky veterán motoršportu.

Ten má v poslednom období trochu jedovatú náladu. Aj keď to myslí s humorom, v poslednom období si v médiách párkrát vyšliapol aj na Sergia Péreza. Ak však má koho pochváliť, tak ho aj pochváli. Pár pekných slov si od neho po španielskej kvalifikácii vypočul aj Max Verstappen.

„Myslím si, že Max je v skvelej forme. Vidíte, ako ľahko mu to ide a keď sledujete auto, jazdí ako po koľajniciach. V nedeľu bude ťažké ho poraziť,“ povedal Marko.

Súvisiace články