logo F1online.sk

Sainz pred nedeľou nečaká prekvapenia: Red Bull by mal získať double

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 6. 2023

Najbližším prenasledovateľom Red Bullu je po sobote v Španielsku Carlos Sainz. Domáci miláčik predviedol najlepší výkon zo všetkých pilotov „zvyšku sveta“ a pri pohľade na vyrovnané rozostupy môžeme povedať, že druhé miesto mu patrí zaslúžene. Carlos však podľa vlastných slov nečaká žiadne prekvapenia a osud nedeľných pretekov je podľa neho daný.

Bolo by to určite krásne, keby zaznela španielska hymna aj po pretekoch. Vypredaný okruh síce očakával husársky kúsok skôr od Fernanda Alonsa, ale domáci fanúšikovia nepohrdli ani Carlosom Sainzom v prvom rade po boku Maxa Verstappena.

Nebudeme chodiť okolo horúcej kaše, Red Bull je v súčasnosti takmer neporaziteľný. Ak chce Sainz v nedeľu mútiť vody, musí dúfať, že sa favoritovi niečo pritrafí – a tým favoritom myslí aj Sergia Péreza, ktorý po veľmi zlom výkone odštartuje až jedenásty.

„Druhé miesto bude stále ťažké udržať, zvlášť s Checom doťahujúcim sa z jedenásteho miesta,“ povedal po skončení kvalifikácie Carlos Sainz. „Podľa mňa si od inžinierov na porade ako prvé vypočujem, že podľa simulácií by Red Bull stále mal skončiť pred nami.“

„Bude to teda skôr bitka s Landom, Mercedesmi a tiež s Aston Martinami. Neviem, čo presne sa im dnes stalo, ale za normálnych okolností majú naozaj dobré pretekové tempo. Nám sa podarilo dostať do najlepšej možnej pozície, ale stále nás čaká veľmi vyrovnaný súboj,“ dodal Sainz.

Ešte jeden faktor však pred nedeľou musíme zohľadniť. Nájazd do prvej zákruty po štarte patrí medzi najdlhšie v kalendári. Fernando Alonso tu sám niekoľkokrát po fenomenálnom štarte predviedol, čo sa dá do prvej zákruty dokázať. Sainz však miesto útoku pomýšľa skôr na obranu.

„Príliš by mi nevadilo, keby ma Lewis alebo Lando v kvalifikácii zdolali, pretože čistá strana roštu je na tejto trati o trochu lepšia na štart. Zároveň však v nájazde do prvej zákruty potrebujete zákryt a aj trochu šťastia,“ povedal Sainz,

„Samozrejme, pokúsime sa do toho dať všetko, vybojovať to pódium a ak Max urobí niečo zvláštne, tak aj vyhrať,“ dodal Carlos.

Súvisiace články