logo F1online.sk

Klasický nesprávny odhad, ktorý mojou sebadôverou neotrasie, hovorí Sainz

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 5. 2023

Ferrari pricestovalo do Monaka s nádejou na výnimočný výsledok, ktorý aspoň na chvíľu utíši nepríjemných kritikov. Na tejto trati by mohla kvalifikačná sila červeného monopostu veľa znamenať a už od počiatku víkendu v Monte Carle piloti Ferrari dokazujú, že s nimi treba počítať.

Carlos Sainz bol tentokrát tým mužom v červenej kombinéze, ktorý ukazoval sľubnejšie náznaky. V prvom a aj v úvode druhého tréningu jazdil konkurencieschopnejšie a vyrovnanejšie časy než Charles Leclerc. Domáci pretekár to v závere dokázal konečne poskladať a len krátko nato jeho tímový kolega havaroval.

Sainz sa obtrel o vnútorný múr a zlomil predný záves, potom nasledovalo nevyhnutné. Takýchto chýb sme v tomto mieste videli už veľa a rozprávať by o tom vedeli aj Charles Leclerc či Max Verstappen.

„Bol to veľmi jemný náraz, skrátka som sa obtrel o múr na vnútornej strane šestnástej zákruty. Taký klasický nesprávny odhad v Monaku,“ povedal po piatku Carlos Sainz.

„Je to škoda, pretože mechanikov teraz čaká nejaká práca navyše, ale pokiaľ ide o sebadôveru a časy na kolo, bol som na tom celý deň dobre a drobná chyba pri odhade na tom nič nezmení,“ povedal sebavedomo Sainz.

„Myslím si, že toto je správna trať a môžeme tu aspoň zabojovať o pole position. Podľa mňa je Red Bull stále rýchly a v druhom tréningu boli najrýchlejší, ale my sme bližšie než kedykoľvek predtým. Dúfame, že im to dokážeme aspoň sťažiť, ale bude to náročné,“ dodal Carlos.

Jeho tímový kolega Charles Leclerc je na tejto trati notoricky známym smoliarom. Ani tohtoročný víkend pre neho nezačal najlepšie a ozvalo sa niekoľko nespokojných vysielačiek. Tesne pred Sainzovou nehodou však dokázal zajazdiť konkurencieschopný čas a dostať sa na druhé miesto za Verstappena.

„Áno, sme na tom dobre, ale Aston Martiny a Red Bully vyzerajú byť takisto rýchli, takže stále potrebujeme urobiť krok vpred. Pocit v aute nebol najhorší – v prvom tréningu to bolo trochu náročné, v druhom už o trochu lepšie –, ale na mojom aute sa objavilo niekoľko neočakávaných vecí, takže v noci na tom zapracujeme,“ povedal piatku Charles Leclerc.

„Kvalifikácia je na tejto trati všetko a ja do toho chcem dať všetko. Veľa sa hovorí o mojich pretekoch v minulom roku, ale koniec koncov, kvalifikácia vždy patrila k mojim silným stránkam, takže nemám veľké obavy. Pôjdem do toho naplno a uvidíme, čo nám to prinesie.“

„Nemyslím si, že máme najrýchlejšie auto, Red Bull je rýchlejší a Aston Martiny sú blízko, ale keď odvedieme skvelú prácu a poskladám svoje kolo, tak je možné všetko,“ dodal s nádejou Charles.

Súvisiace články