logo F1online.sk

Hamilton: Nová zmluva s Mercedesom je takmer hotová

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 5. 2023

Nové bočnice sú na svete; a čo nová zmluva? V posledných dvoch týždňoch sa objavilo niekoľko naozaj zaujímavých „správ“. O ich pravdivosti však oprávnene panovali veľké pochybnosti. Lewis Hamilton, podobne ako zástupcovia Ferrari, však zostáva pevný ako skala a podľa vlastných slov bude čoskoro potvrdené jeho zotrvanie v Mercedese.

Mohli by sa Lewisove rokovania s Mercedesom opäť natiahnuť až do nového roka? Niektoré jeho vyjednávania s Totom Wolffom boli skutočné dlhé a podľa všetkého aj bolestivé. Sám šéf stajne naznačil, že debata o peniazoch nie je vôbec príjemná. A o čo pri každej novej zmluve ide, ak nie o peniaze?

Práve financie boli základom špekulácií posledných dní, keď sa hovorilo o údajnej a dosť štedrej ponuke od Johna Elkanna a Ferrari. Po príchode do Monaka však sedemnásobný šampión tieto správy poprel.

„Je prirodzené, že v priebehu rokovaní o novej zmluve sa vyskytnú špekulácie,“ povedal novinárom v Monaku Lewis Hamilton. „Pokým to nebudete počuť odo mňa, tak sa to dá očakávať.“

Na otázku, odkiaľ tieto špekulácie prišli, sedemnásobný šampión odpovedal: „V tejto miestnosti sa nachádza jeden človek, ktorý napísal minimálne jeden taký článok. Možno sa po zrušených pretekoch minulý víkend len nudili.“

„Ako som povedal, môj tím v zákulisí pracuje s Totom. Už sme takmer na konci a nová zmluva je takmer hotová,“ prehlásil Hamilton. „Na vyjednávania mám vlastný tím ľudí, takže sa môžem sústrediť len na svoju prácu. Spomínam si, keď som to riešil sám, čo bolo veľmi stresujúce.“

Mercedes na tom v posledných dvoch sezónach nebol najlepšie. Tím prišiel na štarte sezóny 2022 s unikátnym konceptom bez bočníc, ktorý však po asi osemnástich mesiacoch definitívne odpísal. Táto snaha nakoniec viedla do slepej uličky a začína nová, na ktorej konci má byť definitívny návrat do boja o víťazstvá.

„Stále sme tím šampiónov, len sme mali zlé auto. V posledných dvoch rokoch sme urobili niekoľko rozhodnutí, ktoré neboli ideálne. Teraz investujeme všetku energiu, aby sme sa z toho dostali,“ hovorí Lewis.

„Tento víkend máme k dispozícii vylepšenia. Tím na nich pracoval nesmierne tvrdo. Bol som trochu nerád, keď boli zrušené posledné preteky, pretože som sa tešil na tento nový balík. Toto nie je najlepšia trať, ale budúci týždeň sa dozvieme viac,“ dodal Hamilton.