logo F1online.sk

Toto Wolff sa usiluje zaistiť Schumacherovi miesto vo Williamse, píšu v Nemecku

Mick Schumacher
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 5. 2023

Začína nám prestupová „silly season“? Po víkende v Miami sa objavuje niekoľko zaujímavých špekulácií, napríklad tá o prestupe Carlosa Sainza do Alpinu či o návrate Micka Schumachera. Podľa správ nemeckých médií je syn sedemnásobného majstra sveta horúcim kandidátom na zisk sedačky v jednej z dvojice tímov.

Trasie sa pod Nyckom de Vriesom stolička? Holandský pretekár dostal od Helmuta Marka – už aj verejne – „žltú kartu“ a potrebuje urýchlene zlepšiť svoje výkony. Meno potenciálneho nástupcu zostáva záhadou, ale dosluhujúci šéf AlphaTauri Franz Tost už pred časom niekoľkokrát vyjadril túžbu spolupracovať so Schumacherom mladším. Jeho otca poznal ako mladíka veľmi dobre.

Podľa informácií nemeckej televízie SPORT1 však v hre nie je len AlphaTauri (kde by zrejme aj tak dali radšej prednosť niektorému z juniorov Red Bullu), ale aj Williams.

„V AlphaTauri a Williamse sa trasú sedačky pod trápiacimi sa a bezbodovými pilotmi Nyckom de Vriesom a Loganom Sargeantom. Podľa informácií SPORT1 je Mick Schumacher horúcim kandidátom na zisk miesta v jednom z týchto tímov,“ píšu v Nemecku.

Helmut Marko však pre tunajšie médiá rezolútne poprel, že by v Red Bulle uvažovali aj nad Mickom Schumacherom, ktorý ako „pilot Mercedesu“ nefiguruje v plánoch stajne z Milton Keynes. Prednosť dostanú Liam Lawson a Ajumu Iwasa, čo potvrdil aj sám poradca Red Bullu.

Podľa informácií SPORT1 by však mohlo byť v hre miesto vo Williamse, kde sa po vydarenom začiatku začína prepadať Logan Sargeant. „Podľa informácií SPORT1 sľúbil Toto Wolff, že sa postará o návrat Schumachera do sedačky. A nejaká šanca by sa mohla čoskoro objaviť.“

„Tradičný britský tím Williams, zákazník Mercedesu, zrejme nie je nadšený z výkonov nováčika Logana Sargeanta. Američana sprevádzali veľké nádeje, najmä v súvislosti s jeho vplyvom na tunajší trh, ale teraz je jeho budúcnosť neistá. Okrem de Vriesa je Sargeant jediným jazdcom v štartovom poli bez bodu.“

„Wolff sa teraz snaží presvedčiť šéfa tímu Williams Jamesa Vowlesa, aby dal Mickovi Schumacherovi šancu na návrat. Bývalý hlavný stratég Mercedesu je považovaný za jedného z najbližších ľudí Tota Wolffa,“ dodal SPORT1.