logo F1online.sk

V Hamiltonovi to musí po Miami poriadne vrieť, myslí si Ralf Schumacher

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár10. 5. 2023

George Russell dáva sedemnásobnému šampiónovi poriadne zabrať. Zatiaľ čo vlani mladší z britskej dvojice svojho skúseného tímového kolegu porazil, v tomto roku má zatiaľ o čosi navrch Hamilton. V Miami si však lepšie počínal Russell. Podľa Ralfa Schumachera to muselo najúspešnejšieho pretekára všetkých čias, hoci to na sebe nedáva poznať,  nesmierne nasrdiť.  

Je verejným tajomstvom, že Lewis Hamilton, asi ako každý pilot, ktorý bol kedy vo Formule 1 úspešný, prehráva len veľmi nerád.

Rekordér v počte prvenstiev už v kvalifikáciách dlhšie nestačí na Georgea Russella, čo si kompenzuje tým, že svojho mladšieho tímového kolegu dokáže predčiť v pretekoch. V Miami však sedemnásobný šampión ťahal za kratší koniec – čo ho muselo podľa Ralfa Schumachera neuveriteľne nazlostiť.

„V Lewisovi Hamiltonovi to musí v súčasnosti poriadne vrieť,“ uviedol mladší z bratov Schumacherovcov. „Nie je zvyknutý prehrávať. Chce pozornosť, čo je vždy vidno na jeho outfitoch.“

„V Miami skončil za svojím tímovým kolegom Georgeom Russellom, väčšieho trestu pre Hamiltona niet.“

Tak či onak, Hamilton, rovnako ako Russell, súperia len o pozície druhého sledu. O víťazstvá sa bijú jazdci Red Bullu, pričom zvyšné pódiové umiestnenie zväčša pripadne Fernandovi Alonsovi.

Mercedes to však nemieni nechať tak a už v Imole chce predstaviť významný balík vylepšení, vďaka ktorému by sa mohol k čelu prinajmenšom priblížiť.

Schumacher sa domnieva, že ak niekto dokáže v boji o titul vyzvať Red Bull, bude to práve Mercedes.

„Či bude Red Bull v tejto sezóne skutočne nebezpečný, sa ukáže až v Európe, keď tímy prinesú množstvo vylepšení,“ napísal vo svojom stĺpčeku.

„Vždy môžete dúfať v to, že Red Bull nevyťaží z auta to najlepšie. Potom by sa mohla naskytnúť šanca pre niekoho iného.“

„Dá sa očakávať, že vyzývateľom Red Bullu môže byť po aktualizáciách Mercedes, ostatným tímom až tak neverím. Mercedes prichádza do Európy s úplne novým konceptom. Očakávam, že sa výrazne zlepšia, inak budú v skutočných problémoch,“ dodal.