logo F1online.sk

Keby išlo všetko podľa plánu, mohol som byť na pole position, dušuje sa Sainz

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Tomáš Masár
Tomáš Masár7. 5. 2023

Z dvojice jazdcov Ferrari je vo všeobecnosti za rýchlejšieho považovaný Charles Leclerc. Monačan to však nedokáže pretaviť do výsledkov. Robí množstvo chýb, ktorých sa nevyvaroval ani v Miami. Carlos Sainz naproti tomu nijako neohuruje, no podáva konštantné výkony. Potvrdil to aj v sobotnej kvalifikácii, v ktorej skončil na treťom mieste. Španiel však tvrdí, že mal na viac. Nebyť vraj nehody svojho tímového kolegu a červených vlajok, mohol to byť on, kto by sa tešil zo zisku pole position.

Na keby sa však nehrá. Keďže sa sobotný program skončil pre Leclercovu nehodu predčasne, z víťazstva v kvalifikácii sa tešil pretekár, ktorý najlepšie zvládol prvé kolo meraných pokusov – a tým bol Sergio Pérez. Mexičan ako jeden z mála počas svojho rýchleho kola nechyboval a právom sa tak raduje v poradí zo svojej tretej pole position.

Po víťazstve v kvalifikácii ale poškuľovali viacerí, vrátane Carlosa Sainza. Ten sa zastrája, že nebyť červených vlajok, do zajtrajších pretekov by z prvého miesta možno odštartoval on.

„Čas, ktorý sme dnes dosiahli, nebol zrovna najlepší,“ priznal Carlos Sainz. „Prvý pokus v Q3 nebol nič moc, nemali sme tempo, keďže pri zahrievaní pneumatík vo výjazdovom kole som mal nejaké problémy. Pri druhom pokuse by sme ukázali omnoho viac. Dnešok, aj celý tento týždeň, bol z hľadiska tempa oveľa lepší než ten predošlý, potvrdilo sa, že Baku nám nesedelo.“

„Domnievam sa, že keby som mal v kvalifikácii čisté kolo, mohol som Checa vyzvať v boji o pole position. Čo sa týka pretekového tempa, Red Bull je prisilný. Po dnešku mám zmiešané pocity. Myslím si, že sme v Q3 mohli dosiahnuť naozaj dobrý čas, keby išlo všetko podľa plánu, mohla byť z toho aj pole position. Ostatní jazdci však asi uvažovali rovnako,“ uzavrel 28-ročný rodák z Madridu.