logo F1online.sk

Musíte zo seba vydať maximum a prekonať ťažkosti, hovorí spokojný Pérez

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 5. 2023

Motoršport dokáže byť neuveriteľne nevyspytateľný. Kým Max Verstappen plánoval po piatku pracovať len na „pár drobnostiach“, Sergio Pérez nebol vôbec spokojný a ako prvú položku umiestnil na zoznam problémov svoju vlastnú jazdu. Prišla však sobota a Checovi začala ísť šťastena stále viac a viac naproti. Nakoniec to bude práve on, kto sa v nedeľu postaví na pole position. Po sobote tak, pochopiteľne, žiaril spokojnosťou.

Pre Maxa Verstappena sa to zdalo ako perfektný víkend, ale len do začiatku Q3. Prišla jedna chyba, potom jednoduchá smola a odrazu je na koni Sergio Pérez, ktorý sa v piatok vyložene trápil. Aj keď jeho práca ešte ani zďaleka neskončila, rozhodne o sebe môže tvrdiť, že zatiaľ sa mu darí držať si Verstappena pekne pri tele.

„Som naozaj spokojný,“ povedal usmiaty Pérez po kvalifikácii. „Až do tejto chvíle to bol ťažký víkend, ale tím odviedol neskutočnú prácu. Konečne som mal pocit, že sme sa dostali späť do rytmu. Už v Q1 to začalo vyzerať oveľa lepšie a vo všeobecnosti som bol oveľa spokojnejší.“

„V nedeľu bude určite cieľom zvíťaziť. Keď štartujete z pole position, tak chcete vyhrať, takže dúfajme, že dokážem dobre zajazdiť a nakoniec aj vyhrať.“

„Viem, že mám dobré pretekové tempo a som si istý, že v nedeľu môžem doviezť potrebný výsledok,“ dodal Checo.

Je jasné, že Pérez sa v prípade víťazstva dostane na čelo celkového hodnotenia. Aktuálne ho od Maxa Verstappena delí šesť bodov a Holanďan sa po štarte nedeľných pretekov vrhne do generálnej ofenzívy. Pérez je však v najlepšej možnej pozícii a už v Baku ukázal, že sa pod tlakom nezloží. Stále môžeme tvrdiť, že boj o titul je celkom otvorený.

„Je dôležité podať výkon, keď na tom najviac záleží. Myslím si, že sa nám to podarilo. Bol to veľmi zložitý víkend, ale v takýchto dňoch musíte zo seba vydať všetko, čo len dokážete nájsť, a prekonať ťažkosti,“ prehlásil Pérez pre televíziu Sky.

„Som si istý, že Max bude tvrdo tlačiť, aby sa dotiahol späť na čelo, ale ja sa musím sústrediť na svoje vlastné preteky a vlastné tempo. Na tejto trati sa však môže stať čokoľvek, napríklad výjazd bezpečnostného vozidla alebo podobne. Stalo sa to v Džidde a aj tu sa z ničoho nič môže medzi nami rozhorieť bitka o víťazstvo,“ dodal Checo.