logo F1online.sk

Nakoniec to podpíšeme, sľubuje Wolff Hamiltonovi

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 5. 2023

Žiadne prekvapenia nečakajte, Lewis Hamilton zostane pilotom Mercedesu aj v budúcom roku. Aj keď na verejnosť neprenikajú žiadne detaily o postupe rokovaní medzi sedemnásobným šampiónom a jeho tímom, ani jedna strana nepochybuje, že skôr či neskôr dôjde k spečateniu dohody.

Je zrejmé, že táto otázka tu ešte nejaký čas pobudne. Už sme v minulosti zažili, že Lewisovi Hamiltonovi a Totovi Wolffovi trvalo až do nového roku konečne spečatiť vzájomnú dohodu. Pokojne sa preto môže stať, že sa rokovania natiahnu. Aj sám šéf Mercedesu potvrdil, že si nestanovili žiadny konečný termín, do ktorého musí padnúť definitíva.

„Nie, nestanovili sme si žiadny časový plán,“ povedal Wolff. „Sme spolu už jedenásť rokov a zakaždým, keď rokujeme o novej zmluve, trvá to mesiace plné otázok typu: ‚Ako na tom ste?‘ alebo ‚Čo sa deje?‘“

„A my na to stále odpovedáme, že proces pokračuje. Nie sú to žiadne zložité rokovania, ale v hre sú rôzne čísla a práve na tom pracujeme, vymieňame si emaily a nakoniec to podpíšeme,“ dodal.

Aj keď v jednom rozhovore šéf Mercedesu povedal, že si s Hamiltonom nestanovili žiadny časový plán, pre nemeckú Sky naznačil, že by to už nemuselo trvať dlho. „V priebehu niekoľkých týždňov podpíšeme nový kontrakt,“ sľúbil Wolff.

Jeho tím chystá o pár týždňov do Imoly prvý veľký balík vylepšení. Aj keď to Mercedes v minulosti nemal vôbec vo zvyku, tentoraz urobil okolo noviniek nemalý humbug. Upgrade v Taliansku bude podobne ako vylepšená podlaha McLarenu v Baku jeden z najviac medializovaných vôbec.

„Pri vytváraní veľkých očakávaní musíte zostať opatrní vo vnútri aj navonok. Bol by som rád, keby nám tieto vylepšenia pomohli vytvoriť základ, ktorý nám umožní odomknúť lepšiu výkonnosť, čo sa nám s predchádzajúcimi konceptmi nepodarilo. Uvidíme, ako to bude fungovať,“ povedal Wolff.

Súvisiace články