logo F1online.skF1online.sk

Pristupuje Verstappen k súbojom s Mercedesom inak? Iba k súbojom s Lewisom, myslí si Wolff

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Twitter/F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 4. 2023

Max Verstappen verzus Mercedes opäť raz. Stajňa z Brackley nemá ani v roku 2023 ideálnu formu, ale jej piloti si stále dokážu nájsť na trati cestu k Maxovi Verstappenovi. Nevinne vyzerajúci súboj v úvode azerbajdžanského šprintu napokon vyvrcholil ostrou výmenou názorov medzi Verstappenom a Georgeom Russellom.

Keby sme boli späť v roku 2021, automaticky by sme očakávali, že po jazdcoch sa do seba pustia aj ich šéfovia. Očividne však máme rok 2023 a ako Christian Horner, tak Toto Wolff, k incidentu pristúpili s chladnou hlavou, ba dokonca s humorom.

Boss Red Bullu žartovne poznamenal, že Russell si pri výmene názorov s Verstappenom múdro ponechal helmu na hlave. Toto Wolff lakonicky vyhodnotil situáciu ako „pretekársky incident“ a Verstappena príliš nekritizoval, ani keď mu novinári na podnose predložili otázku, či Holanďan pristupuje k súbojom inak, keď stojí proti pilotom Mercedesu.

„Myslím si, že pristupuje inak k súbojom s Lewisom, ale v súbojoch jazdcov z rovnakej generácie je to zakaždým divoké,“ pokrčil plecami Wolff. „Tak to však bolo vždy, keďže sa dobre poznajú.“

„Prvýkrát si to zažili možno keď mali obaja len desať rokov. Neviem, či zodpovednosť za incident je 70 na 30, 60 na 40 alebo 50 na 50, ale tak nejak to bude,“ dodal.

Šéf Mercedesu sa svojho zverenca zastal. Wolff by si vraj na Russellovom mieste počínal rovnako. A, podobne ako Horner, ani on si neodpustil drobný žart na účet slovnej prestrelky tejto dvojice krátko po skončení šprintu.

„Tak v prvom rade sú takéto priateľské výmeny medzi jazdcami dobrou zábavou pre divákov,“ komentuje Wolff slová Verstappena, ktorý Russella nazval „dickheadom“ (voľný preklad nech si každý poskytne sám).

„Počas pretekov sa bežne stáva, že keď to skúšate z vonkajšej strany, nikdy to nebudete mať jednoduché. Došlo ku kolízii a skončil s obrovskou dierou v aute. To vašim pretekom určite nepomôže.“

„Úplne rozumiem tomu, že Max je naštvaný, ale George len bránil svoju pozíciu a bolo jasné, čo urobí. Keby som bol George, urobím to isté. Keby som bol Max, tak budem naštvaný,“ povedal Wolff.

Súvisiace články

Diskusia