logo F1online.sk

Russell spomína ako mu Hamilton radil: Dodnes z toho ťažím

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 5. 2020

George Russell a Lewis Hamilton. Žeby budúci tímoví kolegovia v Mercedese? Rodák z King’s Lynn patrí k najlepšie hodnoteným juniorským jazdcom súčasnosti a prirodzene sa jeho meno spája s tímom, do ktorého kádra patrí.

Russell sa k Mercedesu pripojil ešte začiatkom roka 2017, kedy začínal svoju úspešnú púť v GP3. O rok neskôr bojoval o titul vo Formule 2, ktorá predstavuje ďalší stupienok v „potravinovom reťazci“ sveta motoršportu. Na tejto úrovni už mladíci musia preukázať aj niečo viac, než len surovú rýchlosť. Technické znalosti či práca s pneumatikami sú pre úspech v tomto šampionáte nevyhnutné. A práve tam George narazil na drobné komplikácie.

„Dostal som od Lewisa drobné rady ešte pred dvoma rokmi, keď som pretekal vo Formule 2,“ povedal Russell pre televíziu Sky Sport, na ktorú odkazuje CRASH.net. „Mali sme brífing a ja som mal drobné problémy, o ktorých som sa bavil s inžiniermi. Dal mi nejaké rady z jazdeckého pohľadu, najmä o pneumatikách a ako z nich dostať o niečo viac. Povedal by som, že to bola taká drobnosť, ktorá mi pomohla získať niečo navyše, čo mi v začiatkoch v F2 chýbalo.“

„Dá sa povedať, že mi to v konečnom dôsledku pomohlo dostať sa do F1, kde som tieto rady využil tiež. Je to taká maličkosť, ale v mojom podvedomí s ňou naďalej pracujem a neustále myslím na to, ako z toho vyťažiť ešte viac,“ dodal.

Výmena informácií je vo svete motoršportu prirodzenou vecou, najmä keď uvážime, že Russell (patrí do akadémie Mercedesu) a Hamilton sú v podstate členmi toho istého tímu. A je to práve mladý Angličan, ktorý sa veľmi hlasno skloňuje ako možná budúca náhrada za Valtteriho Bottasa v Mercedese.

„Dúfam, že jedného dňa bude ľutovať, že mi tie rady dal,“ dodáva s úsmevom Russell.

Súvisiace články