logo F1online.skF1online.sk

Hamilton neprestáva udivovať: Som pripravený ísť do vesmíru!

Lewis Hamilton
© Jiří Křenek/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár26. 4. 2023

Lewis Hamilton si v posledných rokoch rád rozširuje obzory. Naspieval pieseň, pracuje na vlastnom filme a aby toho nebolo málo, najnovšie hodlá okúsiť kozmonautiku!

Sedemnásobný šampión sa nezdá. Čím je starší, tým prichádza s odvážnejšími rozhodnutiami. V F1 už dosiahol azda všetko a presadiť sa chce zrejme aj v iných oblastiach – najnovšie podľa všetkého v kozmonautike.

O svojom pláne vydať sa do vesmíru informoval Hamilton verejnosť ešte počas víkendu v Austrálii. Tridsaťosemročný Brit prezradil, že už nejaký ten piatok komunikuje o realizácii tejto myšlienky s najbohatším mužom sveta Elonom Muskom.

„Nie je najjednoduchšie hovoriť s niekým takým,“ uviedol Lewis Hamilton. „Má neskutočne široký záber, mysľou je na úplne inej úrovni. Keď sa s ním rozprávam, som celý nervózny,“ priznal víťaz 103 veľkých cien.

„Samozrejme, hovoril som s ním aj o tom, či sme skutočne pristáli na Mesiaci a tiež o tom, kam sa vydáme najnovšie.“

Hoci by sa Hamilton rád dostal do stratosféry, v dohľadnej dobe k tomu zrejme nedôjde. Prednosť hodlá prenechať „pokusným králikom“.

„V určitej fáze sa chcem do vesmíru vydať, no najprv nechám ísť niektorých iných, pretože tie veci vybuchnú cestou hore.“

„Musk hovorí o ceste na Mars. Povedal som mu, že som pripravený ísť do vesmíru v ktorejkoľvek fáze. Povedal som mu, že budem pilotovať vesmírnu loď, ale domnievam sa, že je to všetko automatizované,“ zavtipkoval Hamilton.  

Súvisiace články

Diskusia