logo F1online.sk

Hlavne v prvom sektore mi chýbala sebadôvera, priznáva Sainz

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 3. 2023

Tohtoročné porovnanie Carlosa Sainza a Charlesa Leclerca zatiaľ nevyznieva pre španielskeho pretekára lichotivo. Aj keď má Monačan na svojom bodovom konte nulu, v Bahrajne a v doterajšom priebehu aj v Saudskej Arábii bol o hlavu pred Carlosom. Ten sa kvalifikáciou v Džidde priam pretrápil.

Strata pol sekundy je vo Formule 1 veľmi veľa za každých okolností. Sledovať Carlosovu jazdu a časy nebolo nijak ohromujúce. Je cítiť, že rodákovi z Madridu v novom aute ešte chýba potrebná sebadôvera a v sobotnej kvalifikácii na to nedokázal poriadne zatlačiť.

„Veľmi som sa trápil, hlavne v prvom sektore som mal trochu zvláštny pocit z pneumatík a z auta, skrátka som to tam nedokázal poskladať tak, ako som chcel,“ povedal po skončení kvalifikácie Carlos Sainz. „Stratil som tak veľa sebadôvery pred Q2 a musel obuť ďalšiu čerstvú sadu pneumatík, takže som bol v Q3 zraniteľný.“

„Očividne to nebol môj najlepší deň, ale preteky sú v nedeľu a v nedeľu sa bojuje o body,“ dodal odhodlane Sainz.

Ten nie je jediný, kto musel po sobote prehrýzť vysokú porážku od tímového kolegu, ale pol sekundy je skrátka veľa. Sainz mal možno k dispozícii len jednu sadu čerstvých pneumatík do Q3, ale to jeho sklamanie nijak neobmäkčilo.

„Určite je to frustrujúce. Očakával som od seba, že sa mi podarí dostať do boja o pole position, ale z nejakého dôvodu, ktorý ešte potrebujem zanalyzovať, sa mi to nepodarilo. Je to sklamanie, ale všetko sa rozhodne v nedeľu,“ priznal Carlos.

Ten je vskutku odhodlaný. Napriek nedostatočnému tempu Ferrari, najmä v pretekoch, si po štarte zo štvrtého miesta verí. V najlepšej šestke budú štartovať monoposty hneď piatich rôznych tímov, takže sa máme na čo tešiť.

„Rošt je premiešaný, ale naším cieľom je zakaždým sa pozerať dopredu. Myslím si, že keď sa nám podarí všetko poskladať, môžeme sa dostať na pódium,“ uzavrel Sainz na záver rozhovoru.