logo F1online.sk

Verstappen: Toto rozhodne nie je ako v Bahrajne

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 3. 2023

Celá Formula 1 sleduje dianie v Džidde s nádejou, že uvidíme vyrovnanejší boj o víťazstvo než v Bahrajne, kde Red Bull absolútne deklasoval konkurenciu. Radi by sme vám povedali, že po piatkových jazdách tomu všetko nasvedčuje, ale nie sme oveľa múdrejší. Skutočnosť, že Max Verstappen opanoval oba voľné tréningy, ukazuje, že na jeho statuse jednoznačného favorita sa nič nemení.

Zaujímalo nás hlavne porovnanie pretekového tempa, ktoré vyzeralo byť v druhej polovici druhého tréningu pomerne vyrovnané. Max Verstappen sa však zdal byť predsa len minimálne o krôčik pred ostatnými, hoci sa posťažoval na drobné problémy pri podraďovaní.

„Len dolaďujeme rôzne veci, robíme to zakaždým a je to úplne normálne,“ uistil verejnosť o stopercentnom stave svojho Red Bullu Verstappen.

Ten do Saudskej Arábie dorazil o deň neskôr pre problémy so žalúdkom, ale na trati bol aj tak najrýchlejší. Možno to bude ďalší komfortný víkend pre Red Bull, ale holandský pretekár zostáva opatrný. Zvlášť pretekové simulácie boli podľa neho veľmi vyrovnané.

„Myslím si, že sme mali pozitívny deň, ale podľa mňa môžeme pár vecí urobiť lepšie. Pri pohľade na pretekové porovnanie jednotlivých tímov to vyzerá byť dosť vyrovnané,“ myslí si Verstappen.

„Je to tesnejšie, ale dôvodom je hlavne manažovanie pneumatík. V tejto chvíli na to nemôžete zatlačiť viac, takže podľa mňa sú časy na trati s nízkou degradáciou veľmi vyrovnané. Takže to rozhodne nie je ako v Bahrajne,“ dodal Max.

Jeho tímový kolega Sergio Pérez ako obvykle trochu zaostal, ale rozhodne nie nejak výrazne. Mexičana však po piatku trápilo niečo iné.

„Myslím si, že to bolo o priučení sa podmienkam, ktoré sa medzi prvým a druhým tréningom zvyknú zmeniť. Bolo teda dôležité si ich dobre prečítať,“ povedal po skončení piatkových jázd mexický pretekár.

„Mali sme drobný mechanický problém, takže dúfajme, že ho dokážeme do zajtra vyriešiť a hádam to takisto zlepší naše tempo. Aspoň by sme mali dostať pojem o tom, ako na tom sme. Bolo to z našej strany trochu nekonzistentné a ťažko z toho niečo vyčítať,“ povedal Pérez, ktorý nechcel objasniť, aký mala jeho RB19 problém.

„Nie, nemôžem ísť príliš do detailov, ale sme si istí, že to dokážeme do soboty vyriešiť,“ dodal Checo.

Súvisiace články