logo F1online.sk

Pérez očakáva, že Ferrari bude v Džidde „veľmi silné“

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 3. 2023

Dokážu Mercedes a Ferrari vyťažiť z odlišných podmienok? Red Bull v Bahrajne priam rozdrvil konkurenciu, ale mnohí poukázali na špecifickosť výzvy, ktorú predstavuje okruh Sachír. Otázka znie, či je Džidda tak veľmi odlišná, aby zmazala 40 sekúnd, ktoré Red Bull v Bahrajne naložil konkurencii. Podľa Sergia Péreza je.

Aj keď budú stávkové kancelárie tento víkend jednoznačne favorizovať Red Bull, podľa zástupcov stajne to nebude také jednoduché. „Myslím, že tunajší okruh je odlišný,“ povedal novinárom v Džidde Sergio Pérez. „Požiadavky na monoposty tu budú úplne odlišné a pneumatiky tu nebudú tak tvrdo namáhané.“

„Určite veríme, že Ferrari bude na tomto mieste veľmi silné a Astony s Mercedesmi omnoho bližšie, a to práve kvôli celkom odlišným požiadavkám.“

„Pokiaľ ide o pneumatiky, tak sme k tomu v Bahrajne pristúpili správne. Niekoľkým tímom sa pravdepodobne nepodarilo optimalizovať ich autá alebo stratégie tak dobre, ale tu je to iné, pretože požiadavky okruhu sú zásadne odlišné,“ zopakoval Pérez.

Mexický pretekár je podľa mnohých názorov jediný, kto môže z tohtoročného boja o titul urobiť zaujímavé divadlo. Nejeden fanúšik po prvom víkende sezóny odpísal šance Ferrari aj Mercedesu a očakávajú hladkú jazdu Maxa Verstappena za tretím titulom majstra sveta.

Pérez sa však nikdy netajil svojou ambíciou stať sa jedného dňa šampiónom a teraz k tomu má ideálnu príležitosť. V Bahrajne prišiel do cieľa bezpečne na druhom mieste a teraz prichádza na okruh, na ktorom vlani vybojoval svoju prvú pole position.

„Rozhodne mi to dodáva sebadôveru a na tejto trati sa cítim komfortne,“ hlása Checo odhodlane. „Každý rok je však novou výzvou. Prichádzame sem s odlišným autom, odlišnými pneumatikami a aj trať je trochu odlišná. Preto je tento šport krásny, naozaj nezáleží, čo sa vám podarilo v minulosti, pretože každý rok je novou výzvou.“

„Okruh ma však veľmi baví, je to veľká výzva pre všetkých jazdcov, zvlášť sobotná kvalifikácia. Dúfam, že sobota bude pre nás dobrá, pretože tá je na tejto trati dôležitá,“ dodal Pérez.

Súvisiace články