logo F1online.sk

Russell: Urobili sme niekoľko významných rozhodnutí a auto pozmeníme

George Russell
© LAT Images/Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 3. 2023

Ďalší neúspech a zmena konceptu? Nebolo to len Ferrari, ktoré v Bahrajne sklamalo. Ani Mercedes sa po prvých pretekoch sezóny nemal čím pochváliť a továreň v Brackley čakali krušné dva týždne. Tie podľa slov pilota Georgea Russella priniesli dôležité rozhodnutia.

Zmení Mercedes koncept? A ak áno, bude to znamenať aj koniec štíhlych bočníc? Ešte nepoznáme odpovede na tieto otázky, ale pilot tímu George Russell dal po príchode do Džiddy médiám jasne najavo, že Mercedes chystá zmeny.

„Veľa myšlienok, emócií a frustrácie,“ opísal náladu v Brackley po Bahrajne britský pretekár pre televíziu Sky. „Rýchlo a veľmi dobre sme sa však dali dokopy, odsunuli emócie bokom a pragmaticky pristúpili k rozhodovaciemu procesu. Snažili sme sa premýšľať, čo musíme urobiť, aby sme čo najskôr získali späť výkonnosť.“

„Samozrejme, že máme plán. Je jasné, kde sme počas zimy urobili chybu. Pri minuloročnom monoposte W13 sme to pravdepodobne prehnali s agresivitou a museli sme sa vyrovnávať s poskakovaním. S tohtoročným W14 sme to zas prehnali úplne opačným spôsobom a obetovali príliš veľa výkonnosti v snahe potlačiť poskakovanie, takže naše časy na kolo nie sú dobré.“

„Je to pre nás všetkých horká pilulka a nedostatočná výkonnosť určite nie je výsledkom nedostatočnej snahy od kohokoľvek v tíme. Urobili sme však niekoľko významných rozhodnutí a auto mierne pozmeníme,“ uistil Russell.

Dôvod na nejakú veľkú radosť to nie je. Aj sám George pripúšťa, že sa fanúšikovia tohto tímu musia pripraviť na niekoľko ťažkých pretekov. Majstrovské ambície tak začínajú blednúť už po prvých pretekoch sezóny 2023.

„Radi by sme si mysleli, že skôr či neskôr nájdeme výkonnosť, ale keď hovorím skôr, tak tým určite nemyslím tento ani budúci víkend,“ prehlásil Russell. „Potrvá to určite niekoľko pretekov. Musíme byť realistickí a musíme pochopiť, ako na tom momentálne sme.“

„Určite nás čaká niekoľko ťažkých pretekov. Red Bull jazdí vo vlastnej lige, ale my sa potrebujeme sústrediť na seba. Keď sa dostaneme na správnu cestu, možno sa nám podarí nájsť výkonnosť rýchlejšie, než očakávame, ale ktovie,“ dodal rodák z King’s Lynn.

Jeho predikcia na tento víkend znie jasne: tuhý boj troch tímov o tretie miesto. „V Saudskej Arábii to bude úplne iné ako v Bahrajne. Trať je celkom iná a asfalt je iný, čo má väčší vplyv, než si ľudia myslia. Možno nás čaká tuhý boj o tretie miesto s Ferrari a Aston Martinom, ale Red Bull má skvelé tempo a vidím to na ich ďalšie double,“ prehlásil Russell.

Súvisiace články