logo F1online.sk

Leclerc a Sainz sa zhodujú: Ferrari sa snaží niekto destabilizovať

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 3. 2023

Boli to poriadne rušné dva týždne. Prehra s Aston Martinom, vypadnutie, zničenie dvoch riadiacich jednotiek elektroniky a ohromná talianska mediálna lavína. Vo Ferrari sa však nedali a zavelili do protiútoku. Šéf a jeho piloti verejnosť ubezpečujú, že všetko je v poriadku a nehrozí žiadny rozkol vo vnútri tímu.

„Ferraristov“ čakal v Džidde krušný mediálny štvrtok. Vyjadriť sa ku všetkým témam, ktoré na Ferrari spadli za posledné dva týždne, bolo takmer nereálne. Spoľahlivosť, výkonnosť, pneumatiky, rozpad tímu, atď.

Čakali sme, že páni v červenom pred médiami všetko poprú, ale tí predsa len zašli ešte ďalej. Charles Leclerc aj Carlos Sainz dali jasne najavo, že podľa ich názoru sa niekto snaží destabilizovať Ferrari.

Médiá zaujímalo najmä stanovisko Charlesa Leclerca, ktorý si mal podľa správ talianskych médií vyžiadať stretnutie medzi štyrmi očami s prezidentom Ferrari Johnom Elkannom.

„Toto absolútne nie je pravda,“ prehlásil Monačan. „Okolo tímu kolovalo množstvo špekulácií, ktoré boli tentoraz z 90 percent úplne nepodložené.“

„Neviem, odkiaľ to pochádza a ak mám byť úprimný, tak na to ani nechcem plytvať energiou. Musíme sa skrátka sústrediť na seba,“ dodal Leclerc.

Keď predstúpil pred mikrofóny francúzskeho CANAL+, volil Charles ešte ostrejšie slová a otvorene obvinil neznáme sily zo snahy destabilizovať Ferrari zvnútra.

„Je trochu smutné sledovať, koľko špekulácií v posledných týždňoch obklopilo náš tím, zvlášť keď sa absolútne nezakladajú na pravde. Tieto informácie nemajú žiadny reálny základ,“ uistil fanúšikov červeného tímu Leclerc.

„Som plne motivovaný. Bol som v Maranelle a viem, že všetci tlačia Ferrari správnym smerom, a to je pre mňa najdôležitejšie. Myslím si, že niektorí ľudia sa snažia destabilizovať tím, ale majú smolu, pretože sa im to nepodarí.“

„Je dôležité ujasniť to, pretože nás v poslednej dobe z ničoho nič obklopili špekulácie. Možno sa nás niekto snaží dostať do problémov, ale tento tím je jednotný a tie veci prichádzajúce zvonku by nás nemali zaujímať. Milujem Ferrari a chcem s týmto tímom opäť vyhrávať,“ prehlásil Leclerc jednoznačne.

Toho bez veľkého váhania podporil aj jeho tímový kolega Carlos Sainz. Španielsky pretekár verejnosť uistil, že situácia je „omnoho lepšia, než ako to vyzerá v správach.“ Obvinil tiež niektoré médiá z úsilia destabilizovať tím.

„Keď sa pozriete na posledný týždeň a počet špekulácií kolujúcich okolo nás, tak to pôsobí dojmom, že na tom nie sme najlepšie. Môžem vás však uistiť, že dobre vieme, čo musíme zlepšiť, ako to musíme urobiť a aké sú naše krátkodobé, strednodobé a dlhodobé ciele,“ uistil verejnosť Sainz.

„Som vlastne veľmi prekvapený, ako sa niektorí ľudia doma snažia tím trochu destabilizovať, keď hovoria o kríze – máme za sebou len jedny preteky, takže nie je možné hodnotiť výkonnosť tímu len na základe tohto jediného víkendu.“

„My sme prví, ktorí nie sú s výsledkom spokojní a ktorých to trápi. Budeme sa čo najviac usilovať o zlepšenie. Som však celkom pokojný a ľudia v Maranelle, vrátane mňa, sú odhodlaní, sústredení a majú jasný cieľ,“ dodal Sainz.

Súvisiace články