logo F1online.sk

Hamilton sa oboril na Hilla a Buttona: Zostanem aj po ďalšom ťažkom roku

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 3. 2023

Aký bude ďalší osud Lewisa Hamiltona? Britský šampión nemá podpísaný kontrakt na budúcu sezónu a prípadný koniec jeho kariéry sa v ostatnom období stal aktuálnou témou. Sezóna 2023 nám ešte ani nezačala a nepoznali sme skutočnú kvalitu monopostu W14, no experti britskej televízie Sky už špekulovali o ďalšom Hamiltonovom osude. A sedemnásobný majster sveta im vyslal jasný odkaz.

Napriek slovám o tom, ako sa Toto Wolff dokáže s Hamiltonom dohodnúť v podstate za pár minút, zostáva nová zmluva v nedohľadne. Samozrejme, stále je len začiatok sezóny a Mercedes má teraz väčšie starosti, ale môžu byť práve tie rozhodujúcim faktorom?

„Dobre vie, aké otravné sú tieto otázky o jeho budúcnosti. My sa ich musíme pýtať, ale on neznáša, keď na to musí odpovedať stále dookola. Dôvodom môže byť jedine to, že ho zaujíma, akí konkurencieschopní budú,“ prehlásil bývalý pilot Jenson Button.

„Podpíše novú zmluvu, aj keď auto nebude konkurencieschopné? Alebo si bude hovoriť, že ak to nebude lepšie, jednoducho skončí? Ktovie,“ dodal majster sveta z roku 2009.

Pridal sa k nemu aj jeho kolega z televízie Sky a majster sveta z roku 1996 Damon Hill. „Otázkou je, čo ho vo Formule 1 drží? Je to ôsmy titul? Alebo chce pokračovať, pretože miluje pretekanie? Osobne si nedokážem predstaviť, že bude Lewis krúžiť dookola a zbierať príležitostné pódiá,“ prehlásil.

Ako sa ukázalo, Hamiltona nebaví nielen dookola opakovať na otázky týkajúce sa jeho budúcnosti, ale tiež počúvať reči o jeho možnom konci alebo dokonca strate motivácie. „Ľudia očividne vytvárajú špekulácie, ktoré nie sú založené na faktoch. To nikdy nikomu nepomohlo.“

„Aj by ste si mysleli, že obaja poznajú fakty. Som s Mercedesom od svojich trinástich. Vlani sme mali ťažký rok, ale ja som stále tu. Či už nás čaká alebo nečaká ťažký rok, stále budem tu. Som bojovník a budeme bojovať spoločne ako tím. Milujem výzvu v podobe hľadania nových riešení a stále verím, že som schopný dostať auto tam, kde to možno iní nedokážu,“ prehlásil Hamilton.

„Samozrejme, že by som sezónu najradšej začal so skvelým autom, ale sme na ceste. Podpis novej zmluvy sa teda nijako nezdržal,“ dodal Lewis, ktorý trvá na tom, že má hromadu času.

„Vždy som bol veľmi uvoľnený a nemyslím si, že všetko musí byť uzavreté v tej sekunde. Mám veľké šťastie. Uzavrieme to, keď budeme pripravení. S Totom a Mercedesom mám skvelý vzťah a navzájom sa dokonalo podporujeme. Skutočne sa teším na budovanie spoločnej budúcnosti,“ povedal sedemnásobný šampión.