logo F1online.sk

Leclerc je „trochu prekvapený“ výsledkom Ferrari, dážď by problémy vraj len zhoršil

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 8. 2020

Ferrari vstúpilo do belgického víkendu bez veľkých očakávaní. Sám pilot tímu Charles Leclerc sa vo štvrtok vyjadril, že v Spa, kde je veľmi dôležitá výkonnosť pohonnej jednotky, môže Scuderia trpieť. Po úvodných dvoch tréningoch je však vizitka Ferrari ešte hrozivejšia.

Pätnáste a sedemnáste miesto v druhom voľnom tréningu. Na takéto pozície veru Ferrari nie je zvyknuté. Červené monoposty dokázala prekonať ešte aj zákaznícka Alfa Romeo, a to ako Giovinazzi, tak Räikkönen. Pre porovnanie, najrýchlejší čas Charlesa Leclerca z minuloročného druhého tréningu, bol o 1,3 sekundy rýchlejší. Strata na čas, ktorý zajazdil v kvalifikácii je takmer tri sekundy.

„Asi to je trochu prekvapujúce, najmä keď uvážime, že to je len druhý voľný tréning. Skúsili sme celkom dosť vecí. Zo začiatku som bol dosť agresívny pokiaľ ide o úroveň prítlaku, ale to veľmi nefungovalo,“ povedal Charles Leclerc.

„Skrátka nemáme tempo, je to smutné vidieť Ferrari takto hlboko v poli. My piloti máme za úlohu odovzdať zo seba čo najviac, presne o to sa ja aj Seb pokúšame,“ dodal Monačan.

Pilot Williamsu George Russell pred novinármi povedal, že po zvyšok víkendu sa bude modliť, aby pršalo. To by podľa neho mohlo vyrovnať podmienky a dať Williamsu aspoň akú-takú nádej. Leclerc si však nič také neželá. Podľa jeho názoru by voda súčasné problémy len prehĺbila.

„Tento víkend máme problém s vyvážením. V daždi sa balans ešte zhoršuje a voda vaše problémy len prehĺbi. Ak nenájdeme nejaké riešenie, čaká nás ťažký víkend,“ dodal Leclerc.

Súvisiace články