logo F1online.sk

Hülkenberg sa po sobote usmieva, Magnussen si môže spytovať svedomie

Nico Hülkenberg a Gary Gannon
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 3. 2023

Úvodná kvalifikácia v Bahrajne priniesla tuhý boj v strede poľa. Zrodilo sa aj zopár anomálií, keď Nico Hülkenberg zdolal s možno až nečakane veľkým prehľadom Kevina Magnussena. Nemecký pretekár je po dvojročnej absencii vo Formule 1, zdá sa, v dobrej forme a prvou i druhou časťou kvalifikácie prešiel ako nôž maslom, kým Kevin Magnussen si po nevydarenej Q1 môže spytovať svedomie.

Hulk naznačil dobrý kvalifikačný potenciál už v piatok, keď zakončil deň na piatom mieste. Dobrú formu na jedno kolo potvrdil aj v bahrajnskej kvalifikácii, keď do Q2 postúpil z komfortného šiesteho miesta a do Q3 s pohodlným náskokom viac ako pol sekundy na jedenásteho Landa Norrisa.

V záverečnej časti kvalifikácie však o svoj jediný čas prišiel pre porušenie traťových limitov, takže odštartuje z desiateho miesta.

„Myslím, že je to dobrý výsledok, bohužiaľ, Q3 nebola z mojej strany dokonalá, ale nedovolím, aby mi to skazilo deň a náladu. Podľa mňa to bolo solídne a som celkom spokojný, ako som dokázal skladať jednotlivé kolá,“ zhrnul svoju kvalifikáciu Hülkenberg.

„Už v piatok sme videli, že na jedno kolo sme na tom celkom slušne a sme dosť konkurencieschopní, ale až nedeľa bude skutočnou skúškou, takže sa sústredíme na preteky, v ktorých očakávam tuhé boje, ale teším sa na to,“ dodal Hulk.

Jeho škrtnuté kolo v Q3 bolo na úrovni 1:30.5s, čo znamená stratu nejakej desatinky až dvoch na Lewisa Hamiltona na siedmom mieste. S prehľadom by tak porazil Ocona i Strolla a v nedeľu stál vedľa Mercedesu v štvrtom rade.

Tým by ešte vylepšil svoj triumf nad Kevinom Magnussenom, ktorý po nevydarenej Q1 odštartuje z predposledného radu, čo Dán pripisuje premávke, avšak pri pohľade na jeho záverečný pokus sa nám rozhodne nezdá, že tých sedem desatín stratil na tímového kolegu práve v tomto mieste.

„V druhom pokuse som v poslednej zákrute narazil na premávku. Bolo to nesmierne tesné a celé pole delila iba sekunda. Stratil som tam trochu času a nanešťastie to bola konečná. Je to smola, ale v pretekoch sa to pokúsime napraviť,“ povedal Magnussen.

„Z auta som mal dobrý pocit, hoci stále sa nájdu veci, na ktorých treba pracovať, ale sú to len prvé preteky, takže uvidíme, ako to pôjde,“ dodal.

Súvisiace články