logo F1online.sk

Magnussen: Dúfam, že Hülkenberg bude konzistentnejší ako Schumacher

Nico Hülkenberg
© Twitter/Haas
Tomáš Masár
Tomáš Masár1. 3. 2023

Nemec za Nemca – aj tak by sa dali opísať jazdecké rošády v Haase. Micka Schumachera nahradí od nadchádzajúcej sezóny jeho starší a skúsenejší krajan Nico Hülkenberg, od ktorého sa očakáva väčšia konzistentnosť. Podľa Kevina Magnussena sa v tíme rozhodli správne. „Hulk“ však bude musieť papierové predpoklady potvrdiť aj na trati.

Magnussen vlani pretekal po boku syna sedemnásobného majstra sveta Michaela Schumachera. Hoci sa Schumacher junior prezentoval občasne aj svetlými momentmi, jeho výkony boli ako na horskej dráhe. Haas sa tak pre rok 2023 rozhodol siahnuť po Nicovi Hülkenbergovi, po skúsenom jazdcovi, ktorý doposiaľ absolvoval v F1 takmer 200 veľkých cien.

Magnussen považuje angažovanie Hülkenberga za správne. Schumacher mal podľa Dána síce rýchlosť, no chýbala mu potrebná konzistentnosť.

„Mick bol v minulom roku rýchly,“ nechal sa počuť Kevin Magnussen. „Keď mal svoj deň, vedel jazdiť na vysokej úrovni, no samozrejme mal aj dni, ktoré také dobré neboli. Som si však istý, že ak by Mick zostal v F1 aj v ďalšom roku, tak by sa zlepšil. Dúfajme však, že Nico bude so svojimi skúsenosťami konzistentnejší.“

Je verejným tajomstvom, že Magnussen a Hülkenberg mali v minulosti medzi sebou spory. Dán však dúfa, že si s Hulkom medzi sebou už všetko vyjasnili a ako tímoví kolegovia budú navzájom kooperovať.

„Nico je niekto, koho som si ako pilota vždy veľmi vážil,“ vyslovil sa Magnussen. „Vždy bol niekým, kto podával výkony na vysokej a konzistentnej úrovni. V minulosti už flirtoval s niektorými špičkovými tímami, pričom bol považovaný za top jazdca.“

„Dúfam, že sa dokážeme navzájom podporovať a že keď bude mať jeden z nás zlý deň, ten druhý bude schopný zabodovať,“ doplnil 30-ročný pretekár.

Súvisiace články