logo F1online.skF1online.sk

Hamilton: Nech budeme čeliť čomukoľvek, dokážeme sa s tým vysporiadať

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár21. 2. 2023

Lewis Hamilton je po minulej sezóne vo vyjadreniach nesmierne opatrný. Podobne ako každý rok, aj vlani chcel Mercedes pomýšľať len na tie najvyššie priečky, no nakoniec sa mu v pretekoch podarilo triumfovať len raz – a aj to zásluhou Georgea Russella. Sedemnásobný šampión si tak po prvýkrát v kariére nepripísal v priebehu sezóny na konto ani jedno víťazstvo. V nadchádzajúcom ročníku by sa tak chcel v určitom slova zmysle „rehabilitovať“, no je otázne, či bude tím z Brackley stíhať Red Bullu alebo Ferrari. Hamilton však verí, že ak aj Mercedes na nejaké problémy narazí, dokáže sa s nimi, skôr či neskôr, vysporiadať.

Hamilton by na vlaňajšok istotne najradšej zabudol. Nielenže ani raz nevyhral, no v internom súboji s tímovým kolegom ťahal za kratší koniec a v súťaži jednotlivcov sa umiestnil až na konečnom šiestom mieste. Pred nadchádzajúcim ročníkom je tak riadne nažhavený, no zároveň zostáva nohami pevne na zemi – vie, že problémy, ktoré Mercedes v minulom roku mal, by sa mohli prinavrátiť.

„Povedal by som, že nie som tak prehnane optimistický ako v minulom roku,“ povedal Lewis Hamilton. „Som jednoducho opatrnejší, ale viem, že čomukoľvek budeme čeliť, máme najlepší tím na to, aby sme si poradili s čímkoľvek, na čo narazíme.“

„Dúfam, že sa nám v tomto roku bude dariť, no nie vždy je tomu tak. Myslím si však, že v minulom roku sme ukázali, že čomukoľvek sme čelili, dokázali sme sa s tým vysporiadať – to je, o čo sa vždy snažíme.“

Zatiaľ čo Mercedes zostal pre rok 2023 verný svojmu konceptu bez bočníc, ostatné tímy sa rozhodli napodobniť Red Bull. Hamilton tento krok obhajuje.

„Môžete vidieť, že niektoré autá sa snažia napodobniť Red Bull, možno s výnimkou Ferrari,“ poznamenal Brit.

„Myslím si však, že my sme nikdy nebolo tímom, ktorý by kopíroval iných.“

„Vždy sme disponovali vlastnými nápadmi a boli tímom, ktorý je neuveriteľne kreatívny, inovatívny a robí rád veci po svojom. Domnievam sa, že nám to v minulosti takto fungovalo,“ dodal Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia