logo F1online.sk

Russell: Vowles je pre Williams tou najlepšou voľbou

James Vowles
© Williams
Tomáš Masár
Tomáš Masár21. 2. 2023

Bývalý dlhoročný strategický riaditeľ Mercedesu James Vowles sa na sklonku minulého roka rozhodol kariérne si polepšiť. V tíme z Brackley síce rozhodne nehral druhé husle,  no neohrozeným šéfom nemeckého celku je a zrejme ešte aj dlho bude Toto Wolff. Štyridsaťtriročný Brit tak kývol na ponuku Williamsu, kde preberie kormidlo po Jostovi Capitovi. George Russell je presvedčený, že Vowles je pre Williams ako stvorený a stajňa z Grove jeho angažovanie rozhodne neoľutuje.

Po prestupe do Williamsu sa na adresu Vowlesa vyjadrili pochvaľne Toto Wolff, Lewis Hamilton, Alexander Albon a najnovšie aj George Russel. Ten je, rovnako ako vyššie menovaní, toho názoru, že Brit si bude v Grove počínať výborne.

„V prvom rade musím poznamenať, že som za Jamesa naozaj rád,“ vyslovil sa George Russel počas predstavenie nového monopostu Mercedesu W14. „Myslím si, že si túto príležitosť plne zaslúži.“

„Neviem si predstaviť nikoho lepšieho, koho by Williams na prácu, ktorú potrebujú odviesť, mohol angažovať.“

Russell, ktorý vo Williamse tri roky pôsobil, navyše v období, keď sa celok Grove potĺkal na konci štartového poľa, Vowlesa varuje, že ho čaká obrovské množstvo práce.

„Som si istý, že po príchode do Williamsu ho mnohé veci prekvapia, obzvlášť preto, že strávil veľké množstvo v tíme akým je Mercedes, ktorý mnohokrát ovládol majstrovstvá sveta,“ uviedol.

Hoci bude Vowles Mercedesu bezpochyby chýbať, Russell je presvedčený, že sa tým nemecký celok už nejako vyrovná. Britovo miesto nikto neprevezme, namiesto toho sa bude tím z Brackley spoliehať hneď na niekoľkých stratégov.

„Myslím si, že pokiaľ ide o pretekové stratégie, James už tak trochu svoje povinnosti prerozdelil medzi ostatných a len dohliadal na to, ako si počínajú.“

„V skutočnosti však v priebehu celého minulého roka robili rozhodnutia iní. Som preto toho názoru, že nás James nechal vo veľmi kompetentných rukách,“ doplnil 25-ročný pretekár.

Súvisiace články