logo F1online.skF1online.sk

Ukážem toho ešte oveľa viac, hlása odhodlane Russell

George Russell
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 2. 2023

George Russell má za sebou pôsobivú prvú sezónu v novom tíme. V Mercedese dlhé roky vládne Lewis Hamilton pevnou rukou, ale jeho nový tímový kolega zvládol v sezóne 2022 vybojovať svoje prvé víťazstvo a získať tiež viac bodov. Podľa Russella sme však ešte ani zďaleka nevideli z jeho strany všetko.

Čo predvedie George vo svojej druhej sezóne s Mercedesom? Vlani boli možnosti oboch pilotov stajne limitované technikou, čo by sa v tomto roku mohlo zmeniť a ako Russell, tak Hamilton sa budú môcť vrhnúť do nekompromisného boja o titul. K tomu bude istotne nevyhnutná konzistencia, ktorú George predvádzal zvlášť v prvej polovici minulej sezóny.

„Podľa mňa je na Formule 1 a tomto športe skvelé, že sa neustále vyvíja a každý rok so sebou prináša úplne nové výzvy,“ povedal Russell, ktorého cituje portál RACER. „Čelíte výzvam súvisiacim s pneumatikami a autom, pritom každý rok máme nové pneumatiky a auto.“

„Určite je stále čo zlepšovať, no cítim sebadôveru, pretože som mal neustále pocit, že podávam výkony na veľmi vysokej úrovni, hoci dobre viem, že toho mám v talóne schovaného ešte oveľa viac. Myslím, že tou najväčšou vecou je práca s pneumatikami, v tejto oblasti bol Lewis veľmi dobrý, dokázal maximalizovať každý stint a vyťažiť z pneumatík maximum.“

„Ako jeho tímový kolega som vo svojom prvom roku mohol sledovať niektoré jeho vlastnosti, a to mi veľmi, veľmi pomohlo. Krivka učenie bola na mojej strane strmá, ale aj tak mám pocit, že toho ukážem ešte oveľa viac,“ dodal Russell.

Súvisiace články

Diskusia