logo F1online.sk

Leclerc súhlasí s Vasseurom. Podľa Monačana by Ferrari nemalo mať tímovú jednotku

Carlos Sainz, Frédéric Vasseur, Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Tomáš Masár
Tomáš Masár17. 2. 2023

Novopečený šéf Ferrari Frédéric Vasseur sa prednedávnom vyjadril, že v tíme z Maranella svojich jazdcov, aspoň spočiatku, na tímovú jednotku či dvojku deliť nemienia. Stalo by sa tak len za predpokladu, že by sa Scuderia v súťaží jednotlivcov ocitla v boji o titul a stajňa by musela uprednostniť jedného z pretekárov. S touto filozofiou sa plne stotožňuje aj Charles Leclerc.

Charles Leclerc a Carlos Sainz sa predstavia bok po boku už v tretej sezóne po sebe. Zatiaľ čo v roku 2021 mal o niečo navrch Španiel, vlani si lepšie počínal Monačan. Nová akvizícia Ferrari Frédéric Vasseur sa zrejme aj preto rozhodol pred nachádzajúcim ročníkom jasnú tímovú jednotku neurčiť. Obaja jazdci tak budú mať príležitosť ukázať, čo v nich je a ktorý z nich má navrch.

S prístupom, ktorý zaujal Frédéric Vasseur, sa stotožňuje aj Charles Leclerc.

„Súhlasím s touto filozofiou,“ poznamenal Charles Leclerc, ktorý získal v predchádzajúcej sezóne až o 62 bodov viac ako jeho tímový kolega. „Pre Carlosa a mňa je dôležité, aby sme boli plne motivovaní a odviedli na začiatku sezóny najlepšiu možnú prácu.“

„Musíme na seba navzájom tlačiť, aby sme podávali čo najlepšie výkony. Som si istý, že ak v určitom bode sezóny bude jeden z jazdcov jasne v boji o víťazstvo v šampionáte, tím urobí všetko pre to, aby zabezpečil, že jazdec bojujúci o titul dostane tie najlepšie podmienky.“

„Vzťah medzi nami bol vždy na veľmi dobrej úrovni. Vychádzame spolu veľmi dobre, máme toho veľa spoločného aj mimo trate – ako napríklad golf, padel [kombinácia tenisu a squashu, pozn. red.] či šach, trávili sme spolu doposiaľ veľa času a máme naozaj dobrý vzťah. Samozrejme, sme veľmi súťaživí, no súťaživosť medzi nami je zdravá,“ dodal Leclerc.