logo F1online.sk

Albon voči tímu byť tvrdší nechce: Nemusím nutne rozhadzovať vecami na všetky strany

Alex Albon
© Twitter/Williams Racing
Tomáš Masár
Tomáš Masár9. 2. 2023

Alexander Albon je vo všeobecnosti považovaný za jedného z najprívetivejších chlapíkov na štartovom rošte. Poukazujú na to aj vyjadrenia z Williamsu, kde thajsko-britský pretekár v súčasnosti pôsobí. Jednotliví predstavitelia tímu z Grove sa totižto „ponosujú“, že je na nich pretekár s číslom 23 až príliš mäkký. Jazdec samotný zase oponuje, že nie je v každého povahe „hádzať vecami vôkol seba“, no to nutne neznamená, že sa z neho nemôže stať dobrý líder.

Albon vstúpi v roku 2023 do svojej druhej sezóny s Williamsom, v ktorej bude pretekať po boku nováčika Američana Logana Sargeanta. Tak ako v uplynulom ročníku, aj v tomto sa očakáva, že bude 26-ročný pretekár ťahúňom tímu.

Albon si to dobre uvedomuje, nechce však byť len ťahúňom, ale aj lídrom. Verí, že sa mu to podarí aj bez toho, aby zmenil svoj prístup a musel na ľudí z garáže zvyšovať hlas.

„V našom športe ide o to dostať z ľudí, s ktorými pracujem, to najlepšie,“ uviedol Alexander Albon pre Motorsport.com. „Nemyslím si, že je nevyhnutné byť voči ľuďom vždy len tvrdý. Každý pracuje inak, ide o to extrahovať výkon rôznymi spôsobmi. Každý má inú povahu.“

„Určite sa sústredím na to, aby som sa stal lepším tímovým lídrom a hľadám spôsoby, ako to dosiahnuť. Nemusím to však nutne dosiahnuť tým, že budem nutne rozhadzovať vecami na všetky strany!“

Dave Robson, ktorý zodpovedá za výkon monopostov Williamsu, si nemyslí, že by bol Albon pri jednaní s tímom až príliš jemný. Tvrdí, že pretekár naopak dosahuje pri komunikácii tú správnu rovnováhu.

„V priebehu roka sa to zmenilo a zlepšilo, no vedzte, že vie byť náročný, nebojte sa o to,“ vyslovil sa Robson. „Vie čo chce a nehanbí sa o to požiadať. Nemyslím si, že by bol u neho v komunikácii nejaký problém. Potrebuje na sebe cítiť tlak, dúfajme, že sa o to Logan [Sargeant, pozn. red.] postará,“ doplnil.

Súvisiace články