logo F1online.sk

Čandhok má podozrenie, že Mercedes zohral svoju rolu pri odchode Vowlesa

Toto Wolff a James Vowles
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 2. 2023

Až podozrivo hladký prestup Jamesa Vowlesa do Williamsu? Nuž, Christian Horner nie je jediný, kto poňal podozrenie. Keď stajňa z Brackley takto rýchlo a hladko uvoľnila jednu zo svojich najdôležitejších persón, aby sa v kariére posunula na tú najvyššiu funkciu, tak si nejeden kladie otázku: „A čo za to?“ Zaradil sa k nim aj expert Karun Čandhok.

Spojenie Williamsu a Mercedesu bude ešte užšie? Alebo sa Toto Wolff uspokojil so sľubom, že James bude stále a zakaždým hlasovať v zhode so svojím bývalým šéfom a ten mu na oplátku umožní rýchly odchod do Grove? Rozhodne to vyvoláva otázky a vysvetlenie, že Mercedes sa takto odmenil dlhoročnému zamestnancovi za verné služby, takému Karunovi Čandhokovi zrejme nestačí.

„Myslím si, že väčšinu padoku to prekvapilo,“ povedal bývalý pilot pre svojho súčasného zamestnávateľa – britskú televíziu Sky.

„Zaujímalo by ma, či je súčasťou tejto dohody aj nejaký článok Mercedesu, pretože je veľmi zriedkavé, aby niekto zastávajúci takúto vysokú pozíciu ako James, prešiel do iného tímu bez nutnosti absolvovať nejaký čas mimo. Jamesovi sa to podarilo, takže sa to určite nieslo vo veľmi priateľskom duchu.“

„Myslím si, že Mercedes do určitej miery dirigoval celé tlačové stanovisko a určite bol v spojení s médiami,“ prehlásil Čandhok.

Nuž, niečo na tom zrejme bude. Len si zoberte, aké informácie sa objavili v médiách v súvislosti s odchodom Mattiu Binotta z Ferrari. Švajčiarsky rodák má podľa všetkého stráviť „na vedľajšej koľaji“ presne rok.

Pre taký Williams je to však len dobre. Stajňa z Grove v nasledujúcich rokoch Mercedes určite neprekoná, no získali jedného zo strojcov úspechu tejto stajne. Pre Vowlesa to mimochodom bude vôbec prvé účinkovanie mimo Brackley.

„Myslím si, že je to dobrý krok,“ hovorí Čandhok. „V skutočnosti som rád, že sa rozhodli urobiť niečo odvážne a zverili to niekomu, kto ešte v takejto úlohe nepôsobil, ale zároveň niekoho s inžinierskym pozadím a najnovšími skúsenosťami z top tímu.“

„Prinesie tímu technické znalosti, správne pochopenie pre štruktúru v tíme, ktorá Williamsu možno v nedávnej minulosti chýbala, a je to chytrý človek. Všetci v padoku Jamesa poznáme, má vynikajúcu pracovnú morálku,“ hovorí Čandhok.

„Tímy Formuly 1 sú však ako veľké tankery, nemôžete sa len tak rýchlo otočiť na opätku, potrvá to dlho a vyžiada si to množstvo tvrdej práce. Myslím si, že ho čaká veľa roboty,“ dodal.

Súvisiace články