logo F1online.sk

Vasseur: Kultúra vo Ferrari je podobná ako v Renaulte či Sauberi

Fréderic Vasseur a Arthur Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 2. 2023

Prvé dni v novej práci boli pre Frédérica Vasseura spojené tiež s obrovským množstvom mediálnych povinností. Novinárom odpovedal na najrôznejšie otázky ešte v čase, keď v novom tíme pôsobil prakticky len pár dní. Aj tak sme však získali prvé dojmy, aké nový šéf nadobudol v Maranelle pocity.

Je celkom zrejmé, že vo Ferrari ho čaká odlišná skúsenosť než v Renaulte či Sauberi. Ako však hovorí aj sám Fred, všetko je iné, ale predsa svojím spôsobom rovnaké. „Samozrejme, všetko je väčšie a všetko je modernejšie, ale na konci dňa cítite rovnakú atmosféru, pretože stále je to pretekársky tím,“ povedal médiám Vasseur.

„Povedal by som, že atmosféra v Enstone v Renaulte, v Sauberi alebo vo Ferrari, nie je tak úplne odlišná – motivácia je rovnaká a popis mojej práce je takisto úplne rovnaký. Skrátka musím dať ľuďom všetku možnú podporu, aby mohli svoju prácu odviesť čo najlepšie,“ dodal Fred.

Ten počas svojej dlhej kariéry pozbieral obrovské množstvo skúseností. Takýto veľký a úspešný tím vo Formule 1 však zatiaľ neviedol. Na druhej strane, v Sauberi a vlastne aj v Renaulte prišiel do rozpadávajúcich sa tímov, ktoré musel vybudovať. Vo Švajčiarsku pritom mal k dispozícii len nevyhnutné minimum prostriedkov. Teraz však stojí na čele kompletného tímu s obrovskými zdrojmi.

„Keď som prišiel do Sauberu, bolo to trochu odlišné, pretože vybavenie v továrni je staré a v posledných piatich alebo šiestich rokoch sme si s nimi vytvorili určité vzťahy. Nebola to teda pre mňa úplná neznáma,“ hovorí Vasseur.

„Keď hovoríme napríklad o simulátore, tak ten je vo Ferrari na omnoho lepšej úrovni ako v Sauberi. Myslím si, že Ferrari je pokročilejšie v každej oblasti. Je teda ťažké úplne jasne povedať, že dôvodom výkonnostného rozdielu je toto alebo tamto,“ dodal francúzsky manažér.