logo F1online.sk

Podpísať Leclerca nie je v súčasnosti prioritou, hlási Vasseur

Fréderic Vasseur a Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 1. 2023

Keď Charles Leclerc podpisoval po jedinom roku s Ferrari hneď päťročné predĺženie kontraktu, zdala sa byť takáto zmluva priam nekonečná. Ale nie je. Monackého pretekára čakajú podľa súčasného kontraktu v Maranelle už len dva roky a hoci sa objavili správy o jej dodatočnom predĺžení až do roku 2026, Frédéric Vasseur nič také nenaznačuje.

Máme aj väčšie problémy a budúcnosť s Charlesom budeme riešiť potom, hlási po svojom príchode do Maranella novopečený šéf Ferrari. Leclerc i Carlos Sainz majú platné zmluvy do konca sezóny 2024 a o ich ďalšom predĺžení sa nový veliaci dôstojník zatiaľ baviť nechce.

„V súčasnosti túto tému nechcem položiť na stôl,“ odpovedal Frédéric Vasseur, ktorého cituje portál The Race, na otázku, či je Leclercove dlhodobé zotrvanie v tíme prioritou a či by túto otázku chcel riešiť ešte tento rok. „Nemyslím si, že toto by bol dobrý spôsob, ako začať vzájomnú spoluprácu.“

„Musíme sa sústrediť na športovú stránku a výsledky. Je to podobné ako svadba, keď sú obe strany spokojné so situáciou, budú spolu pokračovať, ale nie je to v súčasnosti našou prioritou. Máme spolu dobrý vzťah a budeme mať čas o tom diskutovať.“

„To jediné, na čo sa v súčasnosti sústredíme, je čistá výkonnosť a výsledky,“ dodal francúzsky šéf talianskeho tímu.

Bude to teda zaujímavé, Leclerc i Sainz majú pred sebou dva roky, no ako sme už v minulosti niekoľkokrát videli, nikde nie je napísané, že svoje kontrakty odjazdia celé. Už predtým sa objavili správy, že Leclerc dodatočne predĺžil s Ferrari zmluvu o ďalšie dva roky, teda do konca sezóny 2026, čo zrejme nebola pravda.

Vasseur si medzitým dáva pozor, aby nikto nenadobudol dojem, že monacký pretekár, s ktorým má dlhodobo veľmi dobré vzťahy, bude vo vnútri tímu nejako zvýhodnený. „S Carlosom som vždy mal veľmi dobré vzťahy, verím mu a podľa mňa v posledných pár rokoch ukázal, že v sebe skrýva víťazný potenciál a pre tím je veľmi dôležitý,“ povedal Vasseur.