logo F1online.sk

Cítil som sa trochu ako nováčik, povedal Russell o prvej sezóne s Mercedesom

Lewis Hamilton a George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 1. 2023

George Russell čakal na svoju šancu v Mercedese dosť dlho. Keď konečne prišla, ocitol sa vo veľmi náročnej situácii, s novým a nie príliš vydareným autom, novými pravidlami a tímovým kolegom, ktorý sa radí medzi legendy tohto športu. Niet sa preto čomu čudovať, keď sa v úvode sezóny cítil trochu stratený.

Britský mladík si však so všetkým dokázal poradiť, dokonca porazil aj svojho tímového kolegu. Nič to však nemení na tom, že obaja sa hlavne začiatkom sezóny enormne trápili. Rodákovi z King’s Lynn to opäť pripomenulo jeho nováčikovské časy.

„V niektorých ohľadoch som sa cítil trochu ako nováčik, pretože tento tím pracuje na neskutočnej úrovni – bavíme sa o veciach, o ktorých som vo Formule 1 nikdy predtým nehovoril,“ povedal Russell o svojej premiérovej sezóne v Mercedese.

„Trvalo mi nejaký čas porozumieť, ako má tím v priebehu víkendu nastavené procesy alebo ako môžem auto vďaka nastaveniu zrýchliť, takže preto som sa začiatkom sezóny cítil trochu ako nováčik.“

„Určite, byť Lewisovým tímovým kolegom je skvelá pozícia, pretože on je najväčší pretekár všetkých čias a naučil som sa toho od neho neskutočne veľa, pravdepodobne viac pokiaľ ide o veci mimo pretekárskeho okruhu než na ňom, ale tiež prácu s inžiniermi a spôsob, ako si ide za svojím,“ hovorí Russell.

„Zároveň sú tu však aj drobné detaily na trati, ktoré na mňa urobili veľký dojem. Keď chcete byť majstrom sveta, musíte poraziť tých najlepších a musíte poraziť každého. Som v skvelej pozícii, keď mám proti sebe Lewisa ako meradlo,“ dodal britský pretekár.

Súvisiace články