logo F1online.sk

V roku 2023 uvidíme opäť starého dobrého Hamiltona, domnieva sa Webber

Lewis Hamilton
© Steve Etherington/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár20. 1. 2023

Sezóna 2022 bola v podaní Lewisa Hamiltona ako na hojdačke. Brit vstúpil do ročníka vyložene zle, keď sa nevedel zžiť s novým monopostom, ktorý navyše nebol ani dostatočne konkurencieschopný. V druhej polovici sezóny, akoby mávnutím čarovného prútika, sa Hamilton začal prezentovať oveľa lepšími výkonmi. V konečnom zúčtovaní obsadil v šampionáte šiestu priečku a za svojím tímovým kolegom Georgeom Russellom zaostal o 35 bodov, no v záverečnej fáze ročníka mu bol vyrovnaným, ak nie lepším súperom. Mark Webber je však skeptickejší a Hamiltonovu sezónu hodnotí skôr negatívne. Nepochybuje však o tom, že sa sedemnásobný majster sveta v tomto roku určite vráti do boja o víťazstvá.

Podľa Webbera sa na Hamiltonových vlaňajších výkonoch podpísala aj prehra v šampionáte z roku 2021. „Áno, myslím si, že aj to zohralo nejakú malú úlohu,“ povedal Mark Webber pre Motorsport.com.

„Je to jeden z velikánov nášho športu. Samozrejme, vlaňajšia zima bola pre neho dlhá. Musel sa dať dokopy a pozviechať sa. Následne zažil dvojitý neúspech, pretože auto nebolo dostatočne konkurencieschopné. Musel sa tak poriadne zamyslieť a pochopiť, ako si udrží motiváciu počas dlhej sezóny, navyše s autom, ktoré nie je dostatočne konkurencieschopné.“

„Jeho tímový kolega Russell zažil dobrý ročník, pretože je v oveľa lepšej situácii ako predtým [keďže na body zdolal Hamiltona]. Na strane druhej, pre Lewisa je to z hľadiska výkonu veľký krok späť.“

Webber však verí, že Hamilton hodí minulú sezónu za hlavu a v nadchádzajúcom ročníku sa bude znova prezentovať skvelými výkonmi. „V budúcej sezóne bude bojovať o víťazstvá, opäť uvidíte starého dobrého Lewisa,“ doplnil Austrálčan.