logo F1online.sk

Hamilton by sa mohol stať spoluvlastníkom Manchestru United, tvrdí The Mirror

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár18. 1. 2023

Lewis Hamilton avizuje, že v najvyššej motoristickej súťaži chce pôsobiť aj v nasledujúcich sezónach a hoci pretekaniu aj naďalej venuje väčšinu svojho času a pozornosti, čoraz väčšmi sa upriamuje na veci, ktoré s motoršportom priamo nesúvisia – najnovšie na futbal na britských ostrovoch. Nie je tomu tak dávno, čo bolo jeho meno spájané s londýnskou Chelsea, teraz sa hovorí o tom, že by mohol odkúpiť určitý podiel v Manchestri United.

Možno predpokladať, že sa nejedná len o čisté fabulácie médií. Svedčia o tom jednak samotné Hamiltonove vyjadrenia a tiež to, že sa len pred niekoľkými mesiacmi stal spoluvlastníkom klubu Denver Broncos v najprestížnejšej svetovej lige amerického futbalu National Football League (NFL).

Po tom, čo sa stal spoluvlastníkom klubu v NFL, mal spoločne s bývalou úspešnou tenistkou Serenou Williamsovou podporiť konzorcium Martina Broughtona, ktoré sa neúspešne pokúsilo odkúpiť Chelsea.

Podľa The Mirror sa Hamiltonova pozornosť po neúspechu s Chelsea zamerala na iný úspešný tím anglickej Premier League – Manchester United, ktorého by sa jeho vlastníci, rodina Glazerovcov, možno bola ochotná vzdať. Samozrejme, Brit by sa „Red Devils“, ako znie prezývka klubu z Manchestru, nepokúsil odkúpiť sám, ale pri jeho potenciálnom prevzatí by spolupracoval s miliardárom a spolumajiteľom Mercedesu či Ineosu Jimom Ratcliffom.

Hoci je Ratcliffe, keďže je spoluvlastníkom Mercedesu v F1, technicky vzaté jeden z Hamiltonových šéfov, sedemnásobný majster sveta by bol rád, keby v budúcnosti pri investovaní vystupovali ako partneri.

„Keby ste sa ma opýtali, či je skôr môj šéf alebo partner, tak by som odpovedal, že partner. Sme v tom spolu. Dúfam, že s Jimom v budúcnosti niečo urobíme a budeme to spoločne budovať. Neviem však, kde to bude alebo čo to bude, takže vám nič viac zatiaľ povedať nemôžem,“ nechal sa počuť Hamilton, ktorý priznal, že Denver Broncos zrejme nebude jediný tím, do ktorého sa rozhodne investovať.

„Zatiaľ mi nevolal, či sa chcem zapojiť [do ponuky na prevzatie United], ale určite chcem čoraz viac investovať do tímov, pretože som toho názoru, že ľudia s tmavšou pokožkou nevlastnia v športe dostatok klubov. Verím, že černosi by mali vlastniť rovnako veľa klubov ako belosi, no teraz tomu tak rozhodne nie je,“ dodal Hamilton.