logo F1online.sk

S Lewisom sa dohodneme za pár hodín, hovorí Wolff

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 1. 2023

Lewis Hamilton je držiteľom „kľúčov od miešačky“ v tohtoročnej „silly season“. Britský šampión nemá zmluvu na rok 2024 a práve on by mal na prestupovom trhu udávať tempo. Na druhej strane však musíme rátať s dosť pravdepodobnou možnosťou, že dôjde k rýchlemu predĺženiu spolupráce medzi ním a Mercedesom. Šéf tímu Toto Wolff v tejto otázke priam srší sebadôverou.

Lewis sa nijak netají svojou túžbou pokračovať v kariére. Tajomne však dodal, že by ju mohol ukončiť ôsmy titul majstra sveta. Okrem toho však britský šampión pôsobí dojmom, že je vo Formule 1 ochotný pokračovať hoc aj po štyridsiatke.

V Mercedese sa teraz horúčkovito sústredia na úvod novej sezóny, takže rokovania so sedemnásobným šampiónom zrejme nie sú na programe dňa, hoci sám Toto Wolff na jeseň povedal, že nová zmluva pre Hamiltona by mohla patriť k „agende“ počas zimnej prestávky. V polovici januára nového roka to však už zrejme neplatí.

„Máme pred sebou celý rok a sme na rovnakej vlnovej dĺžke,“ povedal o svojom zverencovi Wolff, ktorého cituje Motorsport.com.

„V posledných desiatich rokoch náš vzťah rástol, takže nám vlastne stačí počkať na jeho návrat do Európy, potom dáme hlavy dokopy, trochu sa popasujeme a nakoniec opustíme miestnosť zaparení po pár hodinách s uzavretou dohodou,“ dodal Wolff bez akýchkoľvek pochybností.

Nuž, budeme teda čakať. Ani sám Lewis teraz zrejme nemá pomyslenie na novú zmluvu, keďže prednedávnom pridal na sociálne siete video, na ktorom naháňa tučniaky v Antarktíde. Pripravuje sa teda viac ako usilovne, rovnako tak v Brackley tvrdo pracujú na novom monoposte.

Ešte počas Veľkej ceny Mexika sám Hamilton o novej zmluve povedal: „„Predstavujem si, že tu budem aj po štyridsiatke? Možno. Chystáme sa uzavrieť ďalšiu dohodu. Povedal by som, že si spolu sadneme a budeme o tom počas najbližších mesiacov diskutovať. Myslím si, že to bude viacročná zmluva. Mojím cieľom je naďalej byť v Mercedese. Som tam od svojich 13 rokov. Je to moja rodina.“