logo F1online.sk

Hülkenberg je ohľadom pódia skeptický: Závisí to od auta

Nico Hülkenberg
© Twitter/Haas
Tomáš Masár
Tomáš Masár12. 1. 2023

Nico Hülkenberg je rekordérom v počte absolvovaných veľkých cien bez zisku pódia. Hoci tvrdí, že si nad týmto negatívnym prvenstvom hlavu neláme, umiestnenie v TOP3 by mu určite padlo vhod. Nemec si však uvedomuje, že ak sa Haas cez zimu priam zázračne nezlepší, na „bedňu“ sa pravdepodobne nepostaví ani v nadchádzajúcej sezóne.

Hülkenberg sa do kolotoča Formuly 1 vracia po trojročnej odmlke, počas ktorej nanajvýš zaskakoval za niektorých dočasne indisponovaných jazdcov. Hájiť bude farby Haasu, kde nahradí krajana Micka Schumachera.

Nemec odjazdil do dnešného dňa v kráľovnej motoršportu už 181 pretekov, no ani raz sa nepostavil na pódium. Šancu zmeniť to bude mať síce už v blížiacej sa sezóne, no uvedomuje si, že k tomu by potreboval skutočne konkurencieschopný monopost, ktorý mu Haas zrejme nedodá. Aj preto zostáva skeptický a nad prelomením negatívneho rekordu radšej ani neuvažuje.

„Ani na to nemyslím,“ uviedol Nico Hülkenberg pre RTL. „Nedržím to v hlave. Napriek všetkej eufórii a radosti musíte zostať realistickí. To, či získam pódiu, závisí od auta.“

To, čo však Hülkenberg priamo ovplyvniť môže je, do akej miery bude na nadchádzajúci ročník fyzicky pripravený. RTL poodhalila, že jeho cieľom je schudnúť na 75 kilogramov.

„Príprava prebieha dobre. Je dobrý pocit znova sa dostávať do formy. Množstvo a intenzita tréningov sa opäť zvýšili. Posledné roky som mal voľnejší režim. Je príjemné ráno vstať a cítiť si telo,“ doplnil Hülkenberg.

Súvisiace články