logo F1online.sk

Spolupráca s Alonsom bude vyzerať inak ako s Vettelom, myslí si Krack

Fernando Alonso
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Tomáš Masár
Tomáš Masár12. 1. 2023

Šéf Aston Martinu Mike Krack si uvedomuje, že sa spolupráca s temperamentným Fernandom Alonsom bude do určitej miery líšiť od kooperácie so Sebastianom Vettelom. Verí však, že Španiel bude pre tím, podobne ako Nemec, obrovským prínosom.

Vettela, ktorý sa rozlúčil s kráľovnou motoršportu po tom, čo v nej strávil celých pätnásť sezón, nahradí v Aston Martine od nadchádzajúceho ročníka ešte skúsenejší Fernando Alonso. Krack verí, že Španiel bude chcieť tímu rovnako ako Nemec pomôcť napredovať, no pre “kultúrne rozdiely” bude spolupráca s ním vyzerať inak.

„Spolupráca bude vyzerať inak,“ uviedol Mike Krack. „Majú odlišné zázemie, jeden je Španiel a druhý Nemec, a to je veľký rozdiel. Majú však spoločné to, že sa zameriavajú na zlepšovanie, zameriavajú sa na dosahovanie pokroku a upriamujú na to, ako napredovať a nejde im len o to dobre si odviesť robotu. V niečom sú si podobní a v inom zase nie.“

Po Alonsovom boku bude v Aston Martine pretekať Lance Stroll. Technický riaditeľ stajne Dan Fallows je presvedčený, že Kanaďan a nová akvizícia tímu dokážu pri vývoji auta výborne spolupracovať.

„Domnievam sa, že pre tím je dôležité, aby sme mali jazdcov, ktorí sú z technického hľadiska schopní poskytnúť dobrú spätnú väzbu, a to nielen pozitívnu, pretože nie vždy je tomu tak,“ poznamenal Fallows.

„Dobrou spätnou väzbou je pre nás to, že jazdec dokáže opísať, ako sa v aute cíti, a to je pre nás veľmi dôležité. Máme veľké šťastie, že Lance je dobrý aj v tomto smere. Nemyslím si však, že nám, keď Seb odchádzal, niečo chýbalo, ale chceme vyrobiť auto, ktoré bude na budúci rok výrazne lepšie.“

„Chceme zaznamenať pokrok a musíme sa uistiť, že máme jazdcov, ktorí z auta dokážu vyťažiť maximum. Lance je schopným jazdcom a Fernando má evidentne obrovské množstvo skúseností, z ktorých dokáže ťažiť. Máme skvelú jazdeckú zostavu,“ doplnil Fallows.