logo F1online.sk

Albon o nútenom odchode z Formuly 1: Spamätať sa z toho mi trvalo týždne

Alex Albon
© Twitter/Williams Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 1. 2023

Čím si budú v tomto roku prechádzať Mick Schumacher alebo Daniel Ricciardo? Na to sa môžeme opýtať ľudí ako napríklad Alex Albon, ktorý si niečím podobným prešiel na konci roku 2021, keď s ním Red Bull odmietol predĺžiť spoluprácu a radšej siahol po Sergiovi Pérezovi.

Taký Ricciardo je však predsa len v trochu odlišnej situácii než mladíci Albon či Schumacher. S ôsmimi víťazstvami za opaskom sa mu po odchode z McLarenu príliš nechcelo zaviazať stajniam ako Haas alebo Williams, ktoré sa pohybujú na konci poľa. Miesto toho si radšej vybral rok v tíme, kde slávil svoje najväčšie úspechy.

Takto si Austrálčan bude môcť urobiť trochu odstup a načerpať nové sily, urobiť jeden krok vzad, aby potom mohol spraviť dva vpred.

„Ja som bol v odlišnej situácii,“ povedal Albon, ktorého cituje Motorsport.com, keď bol opýtaný, či sa vie vžiť do Ricciardovej kože. „Cítil som hlad po Formule 1 tak týždeň po tom, čo som bol odídený.“

„Dokážem však pochopiť, čo tým myslí. Keď si vo Formule 1 zažijete zlé roky, a tu už môžem hovoriť o vlastnej skúsenosti, tak vás to ohromne vyšťaví. Počujete tie hlasy v padoku, ale viac než čokoľvek iné, ide o vaše vlastné výkony – my piloti sme totiž zrodení pre súťaživosť.“

„Takto žijeme. Všetko sa začína a končí súťaživosťou, konkurencieschopnosťou a odvádzaním dobrej práce. Takže je to veľmi náročné pomyslenie a myslím, že mi trvalo niekoľko týždňov, kým som sa tak trochu spamätal z emocionálnych dopadov straty sedačky vo Formule 1,“ hovorí pilot Williamsu, ktorému sa nakoniec podaril úspešný návrat. Presne to je teraz aj Danielovým cieľom.

„Bol som však mladý a akoby som mal pocit, že to nie je koniec. Vedel som tiež, že môže prísť šanca na návrat. Taký Mick Schumacher asi teraz cíti niečo podobné. Cíti, že ešte má čo dokazovať a že sa vráti,“ dodal Albon.

Súvisiace články