logo F1online.sk

Rosberg: Do Ferrari by som nešiel dúfajúc v titul

Ferrari, ilustračné
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 12. 2022

Keby ste boli pretekárskym jazdcom a mohli si ľubovoľne vybrať jeden tím, ktorý by to bol? Nejeden z nás by si určite vybral Ferrari, a to napriek tomu, že si všetci uvedomujeme, čo by to prinieslo. Do Maranella by sa rád vraj vydal aj Nico Rosberg, avšak nie s ambíciou získať titul majstra sveta.

Toho sa nedávno pýtali aj na situáciu vo Ferrari, kde je práve na odchode boss stajne Mattia Binotto. Nahradiť ho podľa majstra sveta z roku 2016 nebude vôbec jednoduché. „Toto patrí medzi najťažšie povolania na svete,“ povedal o funkcii šéfa tímu F1 Rosberg. „Pre Ferrari to bude ťažké, pretože na trhu nie je veľa ľudí, ktorí by na túto prácu stačili.“

„Takáto úloha je komplikovaná v každom tíme, ešte náročnejšia je však vo Ferrari, kde čelíte priam neuveriteľnému tlaku. Uvidíme, aké riešenie nájdu,“ dodal Rosberg.

Bol to rok plný Binottovho preklínania. Bolo jednoduché zasypávať taliansko-švajčiarskeho inžiniera slovami frustrácie, ale po jeho odchode čelia v Maranelle nepríjemnej realite. Problémy stajne sa totiž výmenou jedného človeka nevyriešia a aj Rosberg pripomína, že kontinuita so sebou prináša viaceré výhody.

„Je to správna zmena? To neviem, ale viem, že kontinuita má vo Formule 1 hodnotu. Mercedes ani Red Bull nevymenili väčšinu kľúčových ľudí už desať rokov. To Ferrari chýba. Byť šéfom tímu vo Formule 1 patrí medzi najťažšie povolania na svete,“ opakuje Rosberg.

Ten tiež dostal veľmi zaujímavú otázku. Keby si mohol vybrať ktorýkoľvek tím pre svoj hypotetický návrat do Formuly 1, ktorý by to bol? „Keby som bol jazdcom a mohol si vybrať tím, šiel by som do Red Bullu a mal istotu. Alebo aj do Ferrari, pretože počas mojej kariéry v F1 som nikdy nemal takúto príležitosť a tento tím bude mať vždy jedinečné kúzlo. Nešiel by som tam však dúfajúc v titul,“ povedal Rosberg.