logo F1online.sk

Russell sa „už pár rokov“ cíti pripravený zabojovať o titul

George Russell
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 12. 2022

George Russell musel na svoju šancu vo veľkom tíme čakať veľmi dlho, no britskému mladíkovi treba uznať, že nech nasadol do čohokoľvek, okamžite jazdil rýchlo. Platilo to už v juniorských sériách a potom to s Williamsom a Mercedesom potvrdil aj v najvyššej motoristickej triede. Zostáva preto urobiť posledný krok a ukázať, že je schopný zabojovať aj o tú najvyššiu métu.

Veľká cena Brazílie 2022 bude pre Georgea Russella už navždy pamätnou. Tento víkend bol demonštráciou sily a schopností britského mladíka. V celkovom hodnotení taktiež porazil Lewisa Hamiltona – hoci je diskutabilné, či bol z jazdeckej dvojice Mercedesu tým lepším – a ukázal, že s ním do budúcna treba rátať.

Stále je však otázne, či dokáže postúpiť aj na tú najvyššiu úroveň a zvládnuť tú najväčšiu výzvu, ktorou je boj o titul.

„Cítim sa absolútne pripravený na zisk titulu majstra sveta,“ prehlásil Russell bez obalu pre Sky Sports. „Cítim sa tak vlastne už pár rokov.“

„Myslím si, že táto sezóna po boku Lewisa bola po osobnej stránke veľmi významná a mohol som sa naučiť niektoré drobné detaily, ako dostať z môjho auta a aj môjho tímu ešte viac, taktiež vyťažiť všetko z celého balíka, keď na tom skutočne záleží.“

„Rozhodne ma čaká veľmi dobrá zima. Budem s mojím tímom pracovať naozaj tvrdo. Každý zamestnanec v továrni Mercedesu na to bude pekelne tlačiť, aby nám dodal auto, s ktorým budeme môcť o rok zabojovať,“ dodal Russell.

Bola to pre Mercedes náročná sezóna, ale pre Georgea je to sčasti aj dobre. Mal príležitosť učiť sa a nabrať skúsenosti pod menším tlakom. Ten je síce v takom veľkom tíme vždy vysoký, ale vo Formule 1 niet väčšieho tlaku než boj o titul.

„Keby ste mi na začiatku roka povedali, že porazím Lewisa Hamiltona, bol by som mimoriadne šťastný, pretože ak porazíte Lewisa Hamiltona v Mercedese, väčšinou to znamená, že ste majstrom sveta,“ hovorí Russell.

„Samozrejme, pozitíva z tejto sezóny si so sebou ponesiem ďalej, ale nebudem oslavovať štvrté miesto v šampionáte. Budem oslavovať brazílske víťazstvo, pretože to bol pre mňa aj tím obrovský úspech. Faktom však je, že sme tu, aby sme bojovali o víťazstvá a o titul. V tomto roku sme teda neodviedli perfektnú prácu, hoci sme mali relatívne hladkú sezónu.“

„Nestačí to však štandardom, ktoré si tento tím stanovil a ani niektorým štandardom, ktoré som si stanovil sám, takže v budúcom roku do toho musíme dať viac,“ dodal Russell.

Súvisiace články